Bear box challenge

Actie en avontuur

+ 8 plaatsen beschikbaar

15 - 16 jaar

Årjäng, Zweden

09/07 - 18/07

Met overnachting

Heyo beleving

€ 900 Helan: € 720

Wie Zweden zegt, zegt natuur, elanden en kano's!

Welkom in Zweden. Laat je op deze unieke zevendaagse Bear Box Challenge leiden door de prachtige, gecombineerde Zweedse natuur. Je zoekt je weg al stappend, drijvend, zwemmend of klauterend van bear box naar bear box. 

Een bear box is een zware gesloten, metalen koffer die, zoals de naam het zegt, eigenlijk beerbestendig is. Deze wordt door op bepaalde plekken geplaatst en geeft deelnemers de kans om daarin een hoop comfort te vinden. Voeding, tentjes, materialen en enkele lekkernijen zorgen ervoor dat de deelnemers, eenmaal de box via de opgegeven coördinaten is gevonden, ze een zalige avond beleven. Vind je de box niet? Niet getreurd, voor vertrek krijgen de deelnemers (per minimum 4) een basispakket mee aan voeding, materiaal en wat minimaal nodig is om verantwoord te trekken.

De Bear Box-uitdaging is een afwisselende zoektocht op verschillende terreinen die deze tocht tot een uitdaging maakt. We lezen de kaart en gebruiken het kompas. Durf jij uit je comfortzone te treden?  

 • 4 daagse zoek- en oriëntatietocht om 4 berenboxen te vinden
 • door bossen met trajecten door water, langs bospaden en op de openbare weg.
 • vlottenbouw en -competitie 
 • het meer oversteken
 • een dag met de mountainbike eropuit
 • overnachting in zelfgemaakte opvang in het bos

Praktisch

Autocar (geen slaapbus)

Bvba Jaldert - Drakkar Outdoor staat in voor de organisatie en begeleiding van de reis en voor het transport naar de locatie via autocar/minibus, naargelang de grootte van de groep. We vertrekken op zondag(na)middag en arriveren op maandagvoormiddag in Zweden. Kom minstens 15 minuten op voorhand naar de opstapplaats bij vertrek, zo kan de reis vlot starten.

De deelnemers nemen een lunchpakket mee voor de heenreis. Dit lunchpakket omvat een avondmaal én een ontbijt.

Bij terugkomst zijn de aankomsturen afhankelijk van het verkeer. Indien de bus veel vertraging heeft, worden alle ouders via sms geïnformeerd op de nummer die bij inschrijving werd opgegeven.

Adres:
Rök 102, 672 95 Årjäng, Zweden

[2023] Bear box challenge - Zomer(9/7) - Årjäng

Inbegrepen

Autocar (geen slaapbus)
Vertrek 's avonds naar Spanje - Bij terugkomst ben je 's ochtends terug in België

 • opstapplaatsen: nog te bepalen

Opstapplaatsen gaan door vanaf 5 deelnemers.
Kom minstens 15 minuten op voorhand naar de opstapplaats bij vertrek, zo kan de reis vlot starten.

Bij terugkomst zijn de aankomsturen afhankelijk van het verkeer. Indien de bus veel vertraging heeft, worden alle ouders via sms geïnformeerd op de nummer die bij inschrijving werd opgegeven.


Heyo beleving

 • organisatie van A tot Z door Heyo
 • voor kinderen en jongeren van 6 - 18 jaar
 • vakantiekampen met overnachting
 • verblijf in hotels, jeugdverblijven of tenten
 • begeleiding door opgeleide Heyo monitoren van +16 en hoofdmonitoren
 • 1 moni per 10 kinderen of jongeren

In samenwerking met

Veelgestelde vragen

Zit mijn kind samen met zijn/haar vriend in de groep?

Om zeker te zijn dat je kind in dezelfde groep zit als zijn/haar vriend vermeld je de naam van de vriend bij elke inschrijving in de rubriek 'vriend'.

Voor sportkampen kunnen we niet garanderen dat vrienden in dezelfde groep zitten. De groepen worden ingedeeld volgens niveau 'rijervaring, ski-ervaring ...'.
De avondactiviteiten worden wel in de volledige groep georganiseerd.

Hoe oud moet mijn kind minimaal zijn om op vakantiekamp te gaan?

Vakantiekampen zonder overnachting
De minimumleeftijd om te kunnen deelnemen aan onze kleuterkampen is 3 jaar, ook wanneer je kind op dat moment nog geen school loopt. Jouw kleuter is volledig startklaar voor dolle avonturen op vakantiekamp indien hij/zij zonder middagdutje en luier kan. Wij beseffen ook dat, indien dit momenteel het geval nog niet is, er nog veel kan veranderen voor de start van het vakantiekamp: elk kind wordt zindelijk op zijn/haar eigen tempo alsook de behoefte aan slaap verschilt van kind tot kind. Met enorme bewondering en aanmoediging voor de ontwikkeling van het kind, dienen wij ook rekening te houden met de draagkracht van onze Heyo monitor en zijn groep. We vinden het belangrijk dat zij voldoende tijd en ruimte krijgen om de uitvoering van hun activiteiten en de zorg voor hun groep steeds voorop te kunnen stellen. Mocht je merken voor het vakantiekamp start dat je kind nog iets meer tijd nodig heeft om zonder middagdutje/zonder luier op kamp te komen, dan horen we het graag. We bekijken elke situatie apart en kijken graag samen met jou wat mogelijk is.

Vakantiekampen met overnachting
De minimumleeftijd om te kunnen deelnemen aan onze vakantiekampen met overnachting is 6 jaar. De minimumleeftijd is de leeftijd die de deelnemer in het boekingsjaar heeft/zal hebben. De maximumleeftijd mag niet worden overschreden op de datum van het vertrek.

Waarvoor dient de medische fiche?

De gegevens worden door de monitoren gebruikt om zo correct mogelijk te kunnen handelen in geval van een allergie, een intolerantie, een aandoening of een noodgeval. Deze gegevens worden enkel gedeeld met het monitorenteam van het desbetreffende vakantiekamp en worden na elk vakantiekampjaar gewist uit onze databestanden.

Wanneer krijg ik meer specifieke informatie over het vakantiekamp?

Vakanties zonder overnachting
Eén week voor de start van het vakantiekamp ontvang je een mail met meer informatie over:

- de locatie: adres en parkeermogelijkheid
- de weekplanning: start- en einduren, uren van de voor- en na opvang
- hoe de communicatie verloopt op kamp
- hoe ons onthaal georganiseerd wordt
- de maaltijden
- wat wij doen met gevonden voorwerpen
- je meeneemlijst

Diezelfde informatie kan je vanaf dan ook raadplegen op je Heyo profiel via 'Menu, Mijn inschrijvingen'

Vakanties met overnachting
Voor de start van het vakantiekamp ontvang je een mail met meer informatie over:

- indien busvervoer is inbegrepen: de uren per opstapplaats
- het adres van de locatie
- de weekplanning: start- en einduren
- hoe de communicatie verloopt op kamp
- hoe ons onthaal georganiseerd wordt
- wat wij doen met gevonden voorwerpen
- je meeneemlijst

Diezelfde informatie kan je vanaf dan ook raadplegen op je Heyo profiel via 'Menu, Mijn inschrijvingen'

Wie begeleidt mijn kind op vakantiekamp?

Vakantiekampen zonder overnachting
Heyo kiest voor monitoren met een pedagogisch diploma (of daar volop mee bezig zijn) of gelijkgesteld door ervaring. De monitoren bezitten de vaardigheden om met een groep van max. 16 kinderen aan de slag te gaan en hen een fantastische tijd te bezorgen.

Het volledige monitorenteam wordt begeleid en ondersteund door een hoofdmonitor. Hij of zij is het aanspreekpunt bij uitstek voor al jouw vragen. Meermaals per week komt ook de coördinator langs. Hij of zij is verantwoordelijk voor meerdere kamplocaties en zorgt dat alles goed verloopt.

Op de vakantiekampen waar we samenwerken met partnerorganisaties werven de organisaties zelf de monitoren aan. Zij staan zelf garant voor een uitstekende kwaliteit en expertise.

Vakantiekampen met overnachting
De vakantiekampen met overnachting worden begeleid door monitoren die door Heyo zelf zijn opgeleid. De monitoren volgen een Heyo cursus Animator in het Jeugdwerk (erkend in Vlaanderen). Nadien krijgen ze regelmatig extra vormingen, zoals EHBO-cursussen. Door de kleinschalige aanpak hebben onze monitoren tijd voor persoonlijke begeleiding.

Op de vakantiekampen waar we samenwerken met partnerorganisaties werven de organisaties zelf de monitoren aan. Zij staan zelf garant voor een uitstekende kwaliteit en expertise.

Waar vertrekken de bussen naar de buitenlandse bestemmingen?

Er zijn verschillende op- en afstapplaatsen in Vlaanderen:

- Brugge
- Kortrijk
- Kalken (enkel tijdens zomervakantie)
- Drongen (enkel tijdens wintervakantie)
- Antwerpen
- Tessenderlo

Let wel: de opstapplaatsen gaan door vanaf vijf deelnemers. We verwittigen je als er een opstapplaats wordt geschrapt.

Mijn kind volgt een speciaal dieet of houdt zich aan specifieke eetgewoontes. Kan mijn kind mee op een vakantiekamp?

Natuurlijk! Bij elk ingeschreven kind hoort een medische fiche waar je de allergie, voedselallergie-en/of intolerantie van je kind en de ernst ervan zorgvuldig kan noteren. Deze gegevens worden enkel gedeeld met het monitorenteam van de desbetreffende kampweek.

Je kan de medische fiche steeds terugvinden of aanpassen op je Heyo profiel bij 'Menu, Mijn familie' door te klikken op het rode icoon onder de naam van je kind.

Voor vakantiekampen met overnachting

Op sommige buitenlandse bestemmingen zijn de jeugdpensions minder vertrouwd met vegetarisme of andere specifieke diëten zoals glutenvrije diëten. Voor een gevarieerd menu mag je steeds vervangingsproducten meegeven.

Je geeft deze informatie door via je medische fiche. Je kan de medische fiche steeds terugvinden of aanpassen op je Heyo profiel bij 'Menu, Mijn familie' door te klikken op het rode icoon onder de naam van je kind.

Is mijn kind verzekerd?

Bij vakantiekampen zonder overnachting is je kind verzekerd tegen lichamelijke ongevallen. Voor diefstal, schade of verlies van persoonlijke spullen is Heyo niet aansprakelijk.

Voor vakantiekampen met overnachting is een verzekering lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid voor elke deelnemer in de prijs inbegrepen. Voor vakanties in het buitenland is het sterk aan te raden zelf een goede reisbijstandsverzekering met bijvoorbeeld optie SKI af te sluiten. (uiterlijk 30 dagen voor de afreis). Ziekte, diefstal, materiële schade en verlies zijn niet inbegrepen in de verzekering.

Wat steek ik in mijn valies op een vakantiekamp met overnachting?

Sokken, ondergoed en T-shirts. Maar wat steek je nog in je valies? Een uitgebreide paklijst en enkele tips en tricks om je valies te maken, vind je hier.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Liever een ander vakantiekamp?