Op zoek naar een vakantiekamp in de zomer? Op 1 december lanceren we ons aanbod voor juli en augustus 2024!
Ik heb dit bericht gelezen

Buiten groeikamp winter

Woe- vrij Wachtlijst Natuur
€ 149 Helan: € 129
6 - 12 jaar
Van wo 03/01 - vr 05/01
Locatie: Drongen (Thof)
Zonder overnachting
In samenwerking met Thof

Een groeikamp bij Thof, dat is buiten ravotten, dansen, zorgeloos spelen, ontdekken, en luisteren naar je gevoel en lijf. Kinderen mogen hier lekker zichzelf zijn en genieten van de geneugten van de natuur en zo hun eigen natuur  verder ontwikkelen.

Dit gaan we doen tijdens de kerst vakantie, waar alles in teken van vuur al staan: 
 

 • Een kampvuur maken - leren hoe je vuur maakt en er veilig mee omspringen
 • Soep en popcorn maken op het kampvuur
 • Leuke workshops met natuurlijke materialen (klei, tekenen met as,..)
 • Leren je lijf voelen en erover spreken (wat is het vuur in mij? Hoe ga ik ermee om?)
 • Zorgeloos spelen en genieten van de natuur
 • Dieren verzorgen
 • Veel vrijheid om je eigen ding te doen
 • Genieten in de hottub
 • Professionele begeleiding door therapeuten

Hier gaan we op vakantiekamp: 

 • Heerlijke groene kamplocatie in Drongen
 • Hottub, 2 vijvers aanwezig op de locatie
 • Buiten spelen = buiten naar het composttoilet, heel proper en chique

De kinderen hebben al watergewenning gevolgd, kunnen zelfstandig naar het toilet en functioneren in een kleine groep van 15 max. 

Thof staat in voor de inhoud en begeleiding van het vakantiekamp. Heyo verzorgt de administratieve ondersteuning. De visie van Thof is dat je kind zoveel mogelijk zichzelf mag zijn en zelf mag kiezen wat het graag doet. De begeleiders en therapeuten benaderen elk kind individueel, en respecteren hun eigenheid.

Praktisch

Zo ziet je dag op vakantiekamp eruit:

09.00 u. : aankomst
9.15 u. : gezamenlijk opstartmoment
9.40 u.: dieren voeren, aaien, verzorgen
10.15u.: creatieve activiteiten in kampthema + pauze
12.15 u.: lunchpauze en vrij spel
13.30 u.: buiten activiteiten in winterthema
14.45u : koken van 4 uurtje en gezellig samen opeten
15.30 u.: gezamenlijk afsluitmoment
16.00 u.: start ophaalmoment
16.15 u.: einde ophaalmoment

Adres:
Bollewerkstraat 86, 9031 Gent, Belgium
Gent, Oost-Vlaanderen

Inbegrepen

Dit voorzien wij:

 • Professionele begeleiding van een volwassen begeleider met pedagogische achtergrond en extra begeleider per groepje
 • Alle materiaal
 • soep
 • 4-uurtje
 • Hottub
 • Klein groep op maat van je kind

Dit voorzie jij:

 • Lunchpakket
 • 10-uurtje
 • drinkfles
 • zwemkledij/reserve kledij

Organisator

Thof

In samenwerking met

Heyo vzw

Veelgestelde vragen

Zit mijn kind samen met zijn/haar vriend in de groep?

Om zeker te zijn dat je kind in dezelfde groep zit als zijn/haar vriend vermeld je de naam van de vriend bij elke inschrijving in de rubriek 'vriend'.

Voor vakantiekampen met thema sport en niet sportkampen kunnen we niet garanderen dat vrienden in dezelfde groep zitten. De groepen worden ingedeeld volgens niveau 'rijervaring, ski-ervaring ...'. De avondactiviteiten worden wel in de volledige groep georganiseerd.

Hoe oud moet mijn kind minimaal zijn om op vakantiekamp te gaan?

Vakantiekampen zonder overnachting: de leeftijd om te kunnen deelnemen aan onze kleuterkampen is 3- 6 jaar, ook wanneer je kind op dat moment nog geen school loopt. Er wordt steeds gekeken naar de leeftijd die het kind zal hebben bij de start van het vakantiekamp. Jouw kleuter is volledig startklaar voor dolle avonturen op vakantiekamp indien hij/zij zonder middagdutje en luier kan. Wij beseffen ook dat, indien dit momenteel het geval nog niet is, er nog veel kan veranderen voor de start van het vakantiekamp: elk kind wordt zindelijk op zijn/haar eigen tempo alsook de behoefte aan slaap verschilt van kind tot kind. Met enorme bewondering en aanmoediging voor de ontwikkeling van het kind, dienen wij ook rekening te houden met de draagkracht van onze Heyo monitor en zijn groep.

Voortaan verwelkomen we ook kindjes vanaf 2,5 jaar in Beernem en Oosterzele. Meer informatie over de extra zorgen via heyo.be/mini-ontdekkers.

Vakantiekampen met overnachting: de minimumleeftijd om te kunnen deelnemen aan onze vakantiekampen met overnachting is 6 jaar. De minimumleeftijd is de leeftijd die de deelnemer zal hebben bij de start van het vakantiekamp. De maximumleeftijd mag niet worden overschreden op de datum van het vertrek.

Wanneer krijg ik meer specifieke informatie over het vakantiekamp?

Vakanties zonder overnachting
Eén week voor de start van het vakantiekamp ontvang je een mail met meer informatie over:

- de locatie: adres en parkeermogelijkheid
- de weekplanning: start- en einduren, uren van de voor- en na opvang
- hoe de communicatie verloopt op kamp
- hoe ons onthaal georganiseerd wordt
- de maaltijden
- wat wij doen met gevonden voorwerpen
- je meeneemlijst

Diezelfde informatie kan je vanaf dan ook raadplegen op je Heyo profiel via 'Menu, Mijn inschrijvingen'

Vakanties met overnachting
Voor de start van het vakantiekamp ontvang je een mail met meer informatie over:

- indien busvervoer is inbegrepen: de uren per opstapplaats
- het adres van de locatie
- de weekplanning: start- en einduren
- hoe de communicatie verloopt op kamp
- hoe ons onthaal georganiseerd wordt
- wat wij doen met gevonden voorwerpen
- je meeneemlijst

Diezelfde informatie kan je vanaf dan ook raadplegen op je Heyo profiel via 'Menu, Mijn inschrijvingen'

Wie begeleidt mijn kind op vakantiekamp?

Vakantiekampen zonder overnachting
Heyo kiest voor monitoren met een pedagogisch diploma (of daar volop mee bezig zijn) of gelijkgesteld door ervaring. De monitoren bezitten de vaardigheden om met een groep van max. 16 kinderen aan de slag te gaan en hen een fantastische tijd te bezorgen.

Het volledige monitorenteam wordt begeleid en ondersteund door een hoofdmonitor. Hij of zij is het aanspreekpunt bij uitstek voor al jouw vragen. Meermaals per week komt ook de coördinator langs. Hij of zij is verantwoordelijk voor meerdere kamplocaties en zorgt dat alles goed verloopt.

Op de vakantiekampen waar we samenwerken met partnerorganisaties werven de organisaties zelf de monitoren aan. Zij staan zelf garant voor een uitstekende kwaliteit en expertise.

Vakantiekampen met overnachting
De vakantiekampen met overnachting worden begeleid door monitoren die door Heyo zelf zijn opgeleid. De monitoren volgen een Heyo cursus Animator in het Jeugdwerk (erkend in Vlaanderen). Nadien krijgen ze regelmatig extra vormingen, zoals EHBO-cursussen. Door de kleinschalige aanpak hebben onze monitoren tijd voor persoonlijke begeleiding.

Op de vakantiekampen waar we samenwerken met partnerorganisaties werven de organisaties zelf de monitoren aan. Zij staan zelf garant voor een uitstekende kwaliteit en expertise.

Wat eten mijn kinderen op de middag tijdens een vakantiekamp zonder overnachting?

Elk kind brengt zijn eigen lunchpakket en tussendoortjes mee. Op vakantiekampen zonder overnachting worden meestal geen warme maaltijden aangeboden. Check meer informatie bij Heyo.be/kampen bij 'Inbegrepen'. Er is steeds gratis water beschikbaar op de locatie. Neem dus zeker je drinkbus mee!

Mijn kind volgt een speciaal dieet of houdt zich aan specifieke eetgewoontes. Kan mijn kind mee op een vakantiekamp?

Natuurlijk! Bij elk ingeschreven kind hoort een medische fiche waar je de allergie, voedselallergie-en/of intolerantie van je kind en de ernst ervan zorgvuldig kan noteren. Deze gegevens worden enkel gedeeld met het monitorenteam van de desbetreffende kampweek. Je kan de medische fiche steeds terugvinden of aanpassen op je Heyo profiel bij 'Menu, Mijn familie' door te klikken op het rode icoon onder de naam van je kind.

Voor vakantiekampen met overnachting

Op sommige buitenlandse bestemmingen zijn de jeugdpensions minder vertrouwd met vegetarisme of andere specifieke diëten zoals glutenvrije diëten. Je kan deze voorkeuren aanduiden tijdens het inschrijfproces. Ons onthaal neemt contact met je op indien het pension niet kan voldoen aan jouw wensen. Je geeft deze informatie door via je medische fiche. Je kan de medische fiche steeds terugvinden of aanpassen op je Heyo profiel bij 'Menu, Mijn familie' door te klikken op het rode icoon onder de naam van je kind.

Is mijn kind verzekerd?

Bij vakantiekampen zonder overnachting is je kind verzekerd tegen lichamelijke ongevallen. Voor diefstal, schade of verlies van persoonlijke spullen is Heyo niet aansprakelijk.

Voor vakantiekampen met overnachting is een verzekering lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid voor elke deelnemer in de prijs inbegrepen. Voor vakanties in het buitenland is het sterk aan te raden zelf een goede reisbijstandsverzekering met bijvoorbeeld optie SKI af te sluiten. (uiterlijk 30 dagen voor de afreis). Ziekte, diefstal, materiële schade en verlies zijn niet inbegrepen in de verzekering.

Bekijk alle veelgestelde vragen