Buiten groeikamp zomer

volzet

Natuur

5 - 10 jaar

Drongen (Thof)

17/07 - 20/07

Zonder overnachting

Heyo groei

€ 171 Helan: € 151

Tijdens ons t(h)offe groeikampen gaat het vooral om buiten zijn en jezelf kunnen zijn.
We beginnen de dag met een warm welkom, ons lijf voelen, emoties benoemen en dan gaan we de dieren groeten en eten geven o.a. de varkens, kippen, konijnen, eenden, schildpad en de poezen.

Daarna gaan we ontdekken en spelen:

Een echt "kamp bouwen", kinderyoga, een lekker en vers 4-uurtje "koken" vanuit de tuin (smoothie, gezonde ijsjes, fruittaart, gezonde koekjes) . Zwemmen, kikkers spotten, creatieve workshops met bloemen en bomen, grote natuurwandeling, hangmatschommelen, bosspelen, wildboeketje plukken voor de mama's, in de moestuin wroeten, bewegen in het zwembad (de kinderen moeten al watergewenning achter de rug hebben, zwembad = diep), bessen en kruiden plukken, spelen, dansen, moddergevecht, vuur maken en vooral lekker vrij in het bos spelen zoveel ze willen!

Onze visie is dat je kind zoveel mogelijk zichzelf mag zijn en zelf keuzes kan maken in wat het graag doet. We staan open voor je kind zijn eigenheid en benaderen ieder kind individueel. Zodat het kind kan groeien in zijn/haar creativiteit en eigen natuur.

Professionele begeleiding van volwassen therapeuten en vrijwilligers.

Thof staat in voor de inhoud en begeleiding van het vakantiekamp. Heyo verzorgt de administratieve ondersteuning. 

Praktisch

Opvang mogelijk (van 8.30 u. tot 17.00 u.) inbegrepen in de prijs.

Er wordt zelf een 10-uurtje en een middagmaal voorzien van thuis, wij maken samen het gezond 4-uurtje.

Kinderen hebben best een zwemgewenning achter de rug. Er is een zwembad en 2 zwemvijvers aanwezig op deze locatie.
Buiten spelen = buiten naar toilet, er is een zalig buiten composttoilet gebouwd - Heel proper, fris en chique!

Adres:
Bollewerkstraat 86, 9031 Gent, België
Gent, Vlaams Gewest

Inbegrepen

 • Professionele begeleiding van een volwassen therapeut en extra begeleider per 12 ingeschreven kinderen
 • Alle materiaal
 • 4-uurtje
 • Voor en na opvang
 • Kleine groep

Heyo groei

 • de kinderpraktijk staat in voor de inhoud en begeleiding van het vakantiekamp, Heyo staat in voor de administratieve en communicatieve ondersteuning
 • voor kinderen en jongeren van 3 - 18 jaar
 • vakantiekampen met en zonder overnachting
 • focus op ontwikkeling
 • begeleiding gebeurt door de kinderpraktijk
 • kleinschalige locatie
 • aantal kinderen per monitor wordt bepaald door de kinderpraktijk
 • fiscaal attest na afloop vakantiekamp
 • deelname attest na afloop vakantiekamp

Organisator

Thof

Alternatieve data

Periode Kamp Locatie Prijs Beschikbaarheid
10/07 - 14/07 Buiten groeikamp zomer Drongen (Thof) € 185 (€ 165 voor Helan) volzet Inschrijven op wachtlijst
08/08 - 11/08 Buiten groeikamp zomer Drongen (Thof) € 171 (€ 151 voor Helan) volzet Inschrijven op wachtlijst

Veelgestelde vragen

Zit mijn kind samen met zijn/haar vriend in de groep?

Om zeker te zijn dat je kind in dezelfde groep zit als zijn/haar vriend vermeld je de naam van de vriend bij elke inschrijving in de rubriek 'vriend'.

Voor sportkampen kunnen we niet garanderen dat vrienden in dezelfde groep zitten. De groepen worden ingedeeld volgens niveau 'rijervaring, ski-ervaring ...'.
De avondactiviteiten worden wel in de volledige groep georganiseerd.

Hoe oud moet mijn kind minimaal zijn om op vakantiekamp te gaan?

Vakantiekampen zonder overnachting
De minimumleeftijd om te kunnen deelnemen aan onze kleuterkampen is 3 jaar, ook wanneer je kind op dat moment nog geen school loopt. Jouw kleuter is volledig startklaar voor dolle avonturen op vakantiekamp indien hij/zij zonder middagdutje en luier kan. Wij beseffen ook dat, indien dit momenteel het geval nog niet is, er nog veel kan veranderen voor de start van het vakantiekamp: elk kind wordt zindelijk op zijn/haar eigen tempo alsook de behoefte aan slaap verschilt van kind tot kind. Met enorme bewondering en aanmoediging voor de ontwikkeling van het kind, dienen wij ook rekening te houden met de draagkracht van onze Heyo monitor en zijn groep. We vinden het belangrijk dat zij voldoende tijd en ruimte krijgen om de uitvoering van hun activiteiten en de zorg voor hun groep steeds voorop te kunnen stellen. Mocht je merken voor het vakantiekamp start dat je kind nog iets meer tijd nodig heeft om zonder middagdutje/zonder luier op kamp te komen, dan horen we het graag. We bekijken elke situatie apart en kijken graag samen met jou wat mogelijk is.

Vakantiekampen met overnachting
De minimumleeftijd om te kunnen deelnemen aan onze vakantiekampen met overnachting is 6 jaar. De minimumleeftijd is de leeftijd die de deelnemer in het boekingsjaar heeft/zal hebben. De maximumleeftijd mag niet worden overschreden op de datum van het vertrek.

Waarvoor dient de medische fiche?

De gegevens worden door de monitoren gebruikt om zo correct mogelijk te kunnen handelen in geval van een allergie, een intolerantie, een aandoening of een noodgeval. Deze gegevens worden enkel gedeeld met het monitorenteam van het desbetreffende vakantiekamp en worden na elk vakantiekampjaar gewist uit onze databestanden.

Wanneer krijg ik meer specifieke informatie over het vakantiekamp?

Vakanties zonder overnachting
Eén week voor de start van het vakantiekamp ontvang je een mail met meer informatie over:

- de locatie: adres en parkeermogelijkheid
- de weekplanning: start- en einduren, uren van de voor- en na opvang
- hoe de communicatie verloopt op kamp
- hoe ons onthaal georganiseerd wordt
- de maaltijden
- wat wij doen met gevonden voorwerpen
- je meeneemlijst

Diezelfde informatie kan je vanaf dan ook raadplegen op je Heyo profiel via 'Menu, Mijn inschrijvingen'

Vakanties met overnachting
Voor de start van het vakantiekamp ontvang je een mail met meer informatie over:

- indien busvervoer is inbegrepen: de uren per opstapplaats
- het adres van de locatie
- de weekplanning: start- en einduren
- hoe de communicatie verloopt op kamp
- hoe ons onthaal georganiseerd wordt
- wat wij doen met gevonden voorwerpen
- je meeneemlijst

Diezelfde informatie kan je vanaf dan ook raadplegen op je Heyo profiel via 'Menu, Mijn inschrijvingen'

Wie begeleidt mijn kind op vakantiekamp?

Vakantiekampen zonder overnachting
Heyo kiest voor monitoren met een pedagogisch diploma (of daar volop mee bezig zijn) of gelijkgesteld door ervaring. De monitoren bezitten de vaardigheden om met een groep van max. 16 kinderen aan de slag te gaan en hen een fantastische tijd te bezorgen.

Het volledige monitorenteam wordt begeleid en ondersteund door een hoofdmonitor. Hij of zij is het aanspreekpunt bij uitstek voor al jouw vragen. Meermaals per week komt ook de coördinator langs. Hij of zij is verantwoordelijk voor meerdere kamplocaties en zorgt dat alles goed verloopt.

Op de vakantiekampen waar we samenwerken met partnerorganisaties werven de organisaties zelf de monitoren aan. Zij staan zelf garant voor een uitstekende kwaliteit en expertise.

Vakantiekampen met overnachting
De vakantiekampen met overnachting worden begeleid door monitoren die door Heyo zelf zijn opgeleid. De monitoren volgen een Heyo cursus Animator in het Jeugdwerk (erkend in Vlaanderen). Nadien krijgen ze regelmatig extra vormingen, zoals EHBO-cursussen. Door de kleinschalige aanpak hebben onze monitoren tijd voor persoonlijke begeleiding.

Op de vakantiekampen waar we samenwerken met partnerorganisaties werven de organisaties zelf de monitoren aan. Zij staan zelf garant voor een uitstekende kwaliteit en expertise.

Wat eten mijn kinderen op de middag tijdens een vakantiekamp zonder overnachting?

Elk kind brengt zijn eigen lunchpakket en tussendoortjes mee. Heyo ontdekking biedt geen warme maaltijden.

Bij inschrijving kan je middagdrankjes vrijblijvend aankopen: appelsap, appelsiensap of limonade. Verder is er steeds gratis water beschikbaar op de locatie. Neem zeker je drinkbus mee!

Mijn kind volgt een speciaal dieet of houdt zich aan specifieke eetgewoontes. Kan mijn kind mee op een vakantiekamp?

Natuurlijk! Bij elk ingeschreven kind hoort een medische fiche waar je de allergie, voedselallergie-en/of intolerantie van je kind en de ernst ervan zorgvuldig kan noteren. Deze gegevens worden enkel gedeeld met het monitorenteam van de desbetreffende kampweek.

Je kan de medische fiche steeds terugvinden of aanpassen op je Heyo profiel bij 'Menu, Mijn familie' door te klikken op het rode icoon onder de naam van je kind.

Voor vakantiekampen met overnachting

Op sommige buitenlandse bestemmingen zijn de jeugdpensions minder vertrouwd met vegetarisme of andere specifieke diëten zoals glutenvrije diëten. Voor een gevarieerd menu mag je steeds vervangingsproducten meegeven.

Je geeft deze informatie door via je medische fiche. Je kan de medische fiche steeds terugvinden of aanpassen op je Heyo profiel bij 'Menu, Mijn familie' door te klikken op het rode icoon onder de naam van je kind.

Is mijn kind verzekerd?

Bij vakantiekampen zonder overnachting is je kind verzekerd tegen lichamelijke ongevallen. Voor diefstal, schade of verlies van persoonlijke spullen is Heyo niet aansprakelijk.

Voor vakantiekampen met overnachting is een verzekering lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid voor elke deelnemer in de prijs inbegrepen. Voor vakanties in het buitenland is het sterk aan te raden zelf een goede reisbijstandsverzekering met bijvoorbeeld optie SKI af te sluiten. (uiterlijk 30 dagen voor de afreis). Ziekte, diefstal, materiële schade en verlies zijn niet inbegrepen in de verzekering.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Liever een ander vakantiekamp?