Op zoek naar een vakantiekamp in de zomer? Op 1 december lanceren we ons aanbod voor juli en augustus 2024!
Ik heb dit bericht gelezen

Lef en chill

WOE - VRIJ Extra zorg
€ 193 Helan: € 173
7 - 12 jaar
Van wo 10/04 - vr 12/04
Locatie: Brecht
Zonder overnachting
In samenwerking met Sprankelatelier

Lef en Chill is een vakantiekamp voor meerbegaafde kinderen. We dagen onszelf uit in wat we moeilijk vinden, en komen uit ons hoofd om te voelen, grenzen te verleggen en te ontspannen.

De activiteiten nodigen meerbegaafde kinderen uit om uit hun comfortzone te stappen, zichzelf te leren kennen, samen te werken, conflicten op te lossen … De kinderen krijgen tijdens het vakantiekamp de tijd en ruimte om hun sprankelende zelf te ontdekken en te mogen zijn! 

Dit gaan we doen: 

 • Veel buitenactiviteiten, in en dicht bij de natuur, waarin we onszelf uitdagen én voldoende tot rust komen (Lef en Chill). 
 • Ontwikkelingsgelijken ontmoeten, zodat we ons kunnen spiegelen aan elkaar en zo ons zelfbeeld optimaal ontwikkelen, vrienden maken en praten op niveau over onze interesses.
 • Aandacht voor en werken rond de verschillende facetten van meerbegaafdheid: hooggevoeligheid, rechtvaardigheidsgevoel, emotionele intensiteit, perfectionisme, faalangst, uitstelgedrag, taakinitiatie, mindset, leerkuil… met bijzondere aandacht voor out-of-the-box en creatief denken, voelen en doen.
 • Begeleiding en coaching tijdens alle activiteiten.

Hier gaan we op vakantiekamp: 

 • Een groene, avontuurlijke en veilige locatie in basisschool GO In 't Groen in Sint Lenaarts, Leopoldstraat 15. 

Dit vakantiekamp wordt georganiseerd door Sprankelatelier, een samenwerking tussen Kim Van Den Heuvel, klinisch orthopedagoog en speltherapeute, en Eline Van Wichelen, kindercoach. Sprankelatelier organiseert avontuurlijke kampen voor meer- en hoogbegaafde kinderen van 7 tot 12 jaar.

Praktisch

Zo ziet je dag op vakantiekamp eruit:

09.00 u.: Vooropvang met tal van spelmogelijkheden
09.30 u.: Begeleide activiteit in thema
11.00 u. : Pauze (neem een koek of fruit van thuis mee)
11.15 u. : Begeleide activiteit in kampthema
12.30 u. : Lunchpauze (breng je lunchpakket van thuis mee) met aansluitend vrij spel
13.30 u. : Begeleide activiteit in kampthema
15.00 u. : Vrije ruimte (neem een koek of fruit van thuis mee)
16.00 u. : Naopvang met tal van spelmogelijkheden
16.30 u. : Einde naopvang

Adres:
Leopoldstraat 15, 2960 Brecht, Belgium
Brecht, Vlaams Gewest

Inbegrepen

Dit voorzien wij:

 • Spelmateriaal
 • Een drankje en tussendoortje per kampdag
 • Een rusthoekje

Dit voorzie jij:

 • Lunchpakket
 • Fruit
 • Koek
 • Voldoende drinken

Organisator

Sprankelatelier

In samenwerking met

Heyo vzw

Veelgestelde vragen

Zit mijn kind samen met zijn/haar vriend in de groep?

Om zeker te zijn dat je kind in dezelfde groep zit als zijn/haar vriend vermeld je de naam van de vriend bij elke inschrijving in de rubriek 'vriend'.

Voor sportkampen kunnen we niet garanderen dat vrienden in dezelfde groep zitten. De groepen worden ingedeeld volgens niveau 'rijervaring, ski-ervaring ...'.
De avondactiviteiten worden wel in de volledige groep georganiseerd.

Hoe oud moet mijn kind minimaal zijn om op vakantiekamp te gaan?

Vakantiekampen zonder overnachting
De minimumleeftijd om te kunnen deelnemen aan onze kleuterkampen is 3 jaar, ook wanneer je kind op dat moment nog geen school loopt. Er wordt steeds gekeken naar de leeftijd die het kind zal hebben bij de start van het vakantiekamp. Jouw kleuter is volledig startklaar voor dolle avonturen op vakantiekamp indien hij/zij zonder middagdutje en luier kan. Wij beseffen ook dat, indien dit momenteel het geval nog niet is, er nog veel kan veranderen voor de start van het vakantiekamp: elk kind wordt zindelijk op zijn/haar eigen tempo alsook de behoefte aan slaap verschilt van kind tot kind. Met enorme bewondering en aanmoediging voor de ontwikkeling van het kind, dienen wij ook rekening te houden met de draagkracht van onze Heyo monitor en zijn groep. We vinden het belangrijk dat zij voldoende tijd en ruimte krijgen om de uitvoering van hun activiteiten en de zorg voor hun groep steeds voorop te kunnen stellen. Mocht je merken voor het vakantiekamp start dat je kind nog iets meer tijd nodig heeft om zonder middagdutje/zonder luier op kamp te komen, dan horen we het graag. We bekijken elke situatie apart en kijken graag samen met jou wat mogelijk is.

Vakantiekampen met overnachting
De minimumleeftijd om te kunnen deelnemen aan onze vakantiekampen met overnachting is 6 jaar. De minimumleeftijd is de leeftijd die de deelnemer zal hebben bij de start van het vakantiekamp. De maximumleeftijd mag niet worden overschreden op de datum van het vertrek.

Waarvoor dient de medische fiche?

De gegevens worden door de monitoren gebruikt om zo correct mogelijk te kunnen handelen in geval van een allergie, een intolerantie, een aandoening of een noodgeval. Deze gegevens worden enkel gedeeld met het monitorenteam van het desbetreffende vakantiekamp en worden na elk vakantiekampjaar gewist uit onze databestanden.

Wanneer krijg ik meer specifieke informatie over het vakantiekamp?

Vakanties zonder overnachting
Eén week voor de start van het vakantiekamp ontvang je een mail met meer informatie over:

- de locatie: adres en parkeermogelijkheid
- de weekplanning: start- en einduren, uren van de voor- en na opvang
- hoe de communicatie verloopt op kamp
- hoe ons onthaal georganiseerd wordt
- de maaltijden
- wat wij doen met gevonden voorwerpen
- je meeneemlijst

Diezelfde informatie kan je vanaf dan ook raadplegen op je Heyo profiel via 'Menu, Mijn inschrijvingen'

Vakanties met overnachting
Voor de start van het vakantiekamp ontvang je een mail met meer informatie over:

- indien busvervoer is inbegrepen: de uren per opstapplaats
- het adres van de locatie
- de weekplanning: start- en einduren
- hoe de communicatie verloopt op kamp
- hoe ons onthaal georganiseerd wordt
- wat wij doen met gevonden voorwerpen
- je meeneemlijst

Diezelfde informatie kan je vanaf dan ook raadplegen op je Heyo profiel via 'Menu, Mijn inschrijvingen'

Wie begeleidt mijn kind op vakantiekamp?

Vakantiekampen zonder overnachting
Heyo kiest voor monitoren met een pedagogisch diploma (of daar volop mee bezig zijn) of gelijkgesteld door ervaring. De monitoren bezitten de vaardigheden om met een groep van max. 16 kinderen aan de slag te gaan en hen een fantastische tijd te bezorgen.

Het volledige monitorenteam wordt begeleid en ondersteund door een hoofdmonitor. Hij of zij is het aanspreekpunt bij uitstek voor al jouw vragen. Meermaals per week komt ook de coördinator langs. Hij of zij is verantwoordelijk voor meerdere kamplocaties en zorgt dat alles goed verloopt.

Op de vakantiekampen waar we samenwerken met partnerorganisaties werven de organisaties zelf de monitoren aan. Zij staan zelf garant voor een uitstekende kwaliteit en expertise.

Vakantiekampen met overnachting
De vakantiekampen met overnachting worden begeleid door monitoren die door Heyo zelf zijn opgeleid. De monitoren volgen een Heyo cursus Animator in het Jeugdwerk (erkend in Vlaanderen). Nadien krijgen ze regelmatig extra vormingen, zoals EHBO-cursussen. Door de kleinschalige aanpak hebben onze monitoren tijd voor persoonlijke begeleiding.

Op de vakantiekampen waar we samenwerken met partnerorganisaties werven de organisaties zelf de monitoren aan. Zij staan zelf garant voor een uitstekende kwaliteit en expertise.

Wat eten mijn kinderen op de middag tijdens een vakantiekamp zonder overnachting?

Elk kind brengt zijn eigen lunchpakket en tussendoortjes mee. Heyo ontdekking biedt geen warme maaltijden. Er is steeds gratis water beschikbaar op de locatie. Neem zeker je drinkbus mee!

Mijn kind volgt een speciaal dieet of houdt zich aan specifieke eetgewoontes. Kan mijn kind mee op een vakantiekamp?

Natuurlijk! Bij elk ingeschreven kind hoort een medische fiche waar je de allergie, voedselallergie-en/of intolerantie van je kind en de ernst ervan zorgvuldig kan noteren. Deze gegevens worden enkel gedeeld met het monitorenteam van de desbetreffende kampweek.

Je kan de medische fiche steeds terugvinden of aanpassen op je Heyo profiel bij 'Menu, Mijn familie' door te klikken op het rode icoon onder de naam van je kind.

Voor vakantiekampen met overnachting

Op sommige buitenlandse bestemmingen zijn de jeugdpensions minder vertrouwd met vegetarisme of andere specifieke diëten zoals glutenvrije diëten. Je kan deze voorkeuren aanduiden tijdens het inschrijfproces. Ons onthaal neemt contact met je op indien het pension niet kan voldoen aan jouw wensen.

Je geeft deze informatie door via je medische fiche. Je kan de medische fiche steeds terugvinden of aanpassen op je Heyo profiel bij 'Menu, Mijn familie' door te klikken op het rode icoon onder de naam van je kind.

Is mijn kind verzekerd?

Bij vakantiekampen zonder overnachting is je kind verzekerd tegen lichamelijke ongevallen. Voor diefstal, schade of verlies van persoonlijke spullen is Heyo niet aansprakelijk.

Voor vakantiekampen met overnachting is een verzekering lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid voor elke deelnemer in de prijs inbegrepen. Voor vakanties in het buitenland is het sterk aan te raden zelf een goede reisbijstandsverzekering met bijvoorbeeld optie SKI af te sluiten. (uiterlijk 30 dagen voor de afreis). Ziekte, diefstal, materiële schade en verlies zijn niet inbegrepen in de verzekering.

Bekijk alle veelgestelde vragen