Muizenhuis en Mindset Kamp

MAA - WOE Laatste plaatsen Extra zorg
€ 165 Helan: € 145
6 - 12 jaar
Van ma 19/08 - wo 21/08
Zonder overnachting
In samenwerking met Praktijk De Breinbrug

Ben je een creatieve knutselaar en wil je bijleren over je Mindset? Dan is M&M zomerkamp echt iets voor jou! Tijdens deze driedaagse maken we ons eigen muizenhuisje met allerlei wegwerpmaterialen. We leren omgaan met perfectionisme, lossen problemen op en komen te weten waarom recyclen belangrijk is. M&M zomerkamp = plezier + kleinschaligheid + spelen + leren + samen groeien!

Dit gaan we doen:

  • Knutselworkshops ‘muizenhuis maken’ met allerlei wegwerpmaterialen zoals schoendozen, wc-rollen en restjes stof
  • Met Fimo, klei en stofjes minihuisraad maken, zoals lampjes, bloempotjes, gordijntjes...
  • Workshops rond ‘Mindset’: faalangst, zelfbeeld, zelfvertrouwen, veerkracht …
  • Individuele coachingsgesprekken

Hier gaan we op vakantiekamp:

Bij coachingpraktijk De Breinbrug in Schoten. Veerle Peetermans heeft jarenlange ervaring met het coachen van hoogbegaafde kinderen en kinderen met leerstoornissen. Ze gaat op speelse wijze met de kinderen aan de slag rond thema’s als Mindset, faalangst, perfectionisme, communicatie, onderpresteren en doelen stellen. De Breinbrug staat in voor de inhoud en begeleiding van het vakantiekamp. Heyo verzorgt de administratieve ondersteuning. 

Praktisch

Zo ziet je dag op vakantiekamp eruit:

09.00 u.: vooropvang
09.30 u.: eerste workshop: 'Muizenhuis' knutseltijd!
11.00 u.: speeltijd
11.30 u.: leerrijke 'Mindset' workshop
12.30 u.: lunch en vrij spel
13.30 u.: groepsactiviteiten rond 'Mindset' thema’s
15.00 u.: speeltijd
15.15 u.: mogelijkheid tot individueel coachingsgesprek en verder werken aan muizenhuis
16.00 u.: einde kampdag
16.30 u.: einde naopvang

Op woensdagnamiddag nodigen we de ouders uit voor een drankje en tonen we wat we allemaal gemaakt/geleerd hebben!

Adres:
Laaglandlei 126, 2900 Schoten, Belgium
Schoten, Antwerpen

Inbegrepen

Dit voorzien wij:

  • Water, fruitwaters en homemade ice tea, de hele dag door
  • 4-uurtje
  • Een werkboek met praktische tips en tricks om thuis verder te werken aan je muizenhuis

Dit voorzie jij:

  • Lunchpakket en 10-uurtje

Organisator

Praktijk De Breinbrug

In samenwerking met

Heyo vzw

Veelgestelde vragen

Zit mijn kind samen met zijn/haar vriend in de groep?

Om zeker te zijn dat je kind in dezelfde groep zit als zijn/haar vriend vermeld je de naam van de vriend bij elke inschrijving in de rubriek 'vriend'.

Voor vakantiekampen met thema sport en niet sportkampen kunnen we niet garanderen dat vrienden in dezelfde groep zitten. De groepen worden ingedeeld volgens niveau 'rijervaring, ski-ervaring ...'. De avondactiviteiten worden wel in de volledige groep georganiseerd.

Hoe oud moet mijn kind minimaal zijn om op vakantiekamp te gaan?

Vakantiekampen zonder overnachting: de leeftijd om te kunnen deelnemen aan onze kleuterkampen is 3-6 jaar, ook wanneer je kind op dat moment nog geen school loopt. Er wordt steeds gekeken naar de leeftijd die het kind zal hebben bij de start van het vakantiekamp. Jouw kleuter is volledig startklaar voor dolle avonturen op vakantiekamp indien hij/zij zonder middagdutje en luier kan. Wij beseffen ook dat, indien dit momenteel het geval nog niet is, er nog veel kan veranderen voor de start van het vakantiekamp: elk kind wordt zindelijk op zijn/haar eigen tempo alsook de behoefte aan slaap verschilt van kind tot kind. Met enorme bewondering en aanmoediging voor de ontwikkeling van het kind, dienen wij ook rekening te houden met de draagkracht van onze Heyo monitor en zijn groep.

Voortaan verwelkomen we ook kindjes vanaf 2,5 jaar in Beernem en Oosterzele. Meer informatie over de extra zorgen via vind je hier.

Vakantiekampen met overnachting: de minimumleeftijd om te kunnen deelnemen aan onze vakantiekampen met overnachting is 6 jaar. De minimumleeftijd is de leeftijd die de deelnemer zal hebben bij de start van het vakantiekamp. De maximumleeftijd mag niet worden overschreden op de datum van het vertrek.

Wie begeleidt mijn kind op vakantiekamp?

Vakantiekampen met/zonder overnachting georganiseerd door Heyo

Heyo kiest voor monitoren met een pedagogisch diploma (of daar volop mee bezig zijn) of gelijkgesteld door ervaring. Onze monitoren bezitten de vaardigheden om met een groep kinderen en jongeren aan de slag te gaan en hen een fantastische tijd te bezorgen. Het volledige monitorenteam wordt begeleid door Heyo aan de hand van een uitgebreid vormingsaanbod op maat van elke monitorenfunctie. Elk monitorenteam wordt ook ondersteund door een hoofdmonitor. Hij of zij is het aanspreekpunt bij uitstek voor al jouw vragen. Op een vakantiekamp zonder overnachting komt meermaals per week de coördinator langs. Hij of zij is verantwoordelijk voor meerdere kamplocaties en zorgt dat alles goed verloopt.

Vakantiekampen met/zonder overnachting georganiseerd door partners van Heyo

Op de vakantiekampen waar we samenwerken met partnerorganisaties werven de organisaties zelf de monitoren aan. Zij staan zelf garant voor een uitstekende kwaliteit en expertise.

Bekijk alle veelgestelde vragen