Op zoek naar jouw talent

MA - WOE Laatste plaatsen Extra zorg
€ 15 Helan: € 15
8 - 13 jaar
Van ma 19/08 - wo 21/08
Locatie: Meulebeke
Zonder overnachting
In samenwerking met Groepspraktijk De Oase

Weet jij wat jouw talenten zijn? Heb je zin om het te ontdekken? Ga dan mee op zoektocht met de begeleiders van De Oase. Samen met hen ga je op zoek naar de schatten die diep in jou verborgen zitten!

Dit gaan we doen:

 • We leren wat een talent is
 • We ontdekken talenten bij onszelf en de ander
 • We vergroten ons realistisch zelfinzicht
 • We bouwen een positief zelfbeeld op in verbinding met anderen

Voor wie?

 • Dit kamp is bedoeld voor kinderen met gebrekkig zelfvertrouwen, met weinig zicht op hun talenten/positieve eigenschappen, kinderen die vastlopen op bepaalde domeinen in hun leven, kinderen met faalangst.

Hier gaan we op vakantiekamp:

 • Bij groepspraktijk De Oase in Meulebeke
 • De nadruk ligt op het fijn samenzijn in een kleine groep, met aandacht voor de individuele noden van elk kind. Er is een duidelijke dagstructuur en voldoende mogelijkheden om vrij te spelen en tot rust te komen. Er worden ontdekkingsmogelijkheden geboden binnen een veilig en kleinschalig kader. 

Extra informatie:

 • Dit vakantiekamp komt tot stand door de conventie van de eerstelijnspsychologische zorg.
 • Als ouder betaal je enkel het remgeld, de rest wordt vergoed door een tussenkomst van het RIZIV.
 • Om van dit tarief gebruik te maken, is een gratis intakegesprek met De Oase noodzakelijk.
 • Dit vakantiekamp kan enkel doorgaan met een minimaal aantal ingeschreven kinderen (4).
 • Meer aanbod via erkende psychologen en orthopedagogen in West-Vlaanderen vind je op www.elpen.be.

Groepspraktijk De Oase staat in voor de inhoud en begeleiding van het vakantiekamp. Heyo verzorgt de administratieve ondersteuning. 

Praktisch

Zo ziet je dag op vakantiekamp eruit:

De activiteiten gaan door van 9.00 u. tot 16.00 u.

Er is opvang mogelijk vanaf 8.30 u. tot 16.30 u.

Adres:
Gentstraat 40, 8760 Meulebeke, Belgium
Meulebeke, Vlaams Gewest

[2024] Op zoek naar jouw talent - Zomer 8(19/8) - Meulebeke

Inbegrepen

Dit voorzien wij:

 • Alle activiteiten en professionele begeleiding door De Oase
 • Vooropvang vanaf 8.30 u. en naopvang tot 16.30 u.

Dit voorzie jij:

 • Lunchpakket
 • Tussendoortje
 • Drinkfles

Organisator

Groepspraktijk De Oase

In samenwerking met

Heyo vzw

Veelgestelde vragen

Zit mijn kind samen met zijn/haar vriend in de groep?

Om zeker te zijn dat je kind in dezelfde groep zit als zijn/haar vriend vermeld je de naam van de vriend bij elke inschrijving in de rubriek 'vriend'.

Voor vakantiekampen met thema sport en niet sportkampen kunnen we niet garanderen dat vrienden in dezelfde groep zitten. De groepen worden ingedeeld volgens niveau 'rijervaring, ski-ervaring ...'. De avondactiviteiten worden wel in de volledige groep georganiseerd.

Hoe oud moet mijn kind minimaal zijn om op vakantiekamp te gaan?

Vakantiekampen zonder overnachting: de leeftijd om te kunnen deelnemen aan onze kleuterkampen is 3- 6 jaar, ook wanneer je kind op dat moment nog geen school loopt. Er wordt steeds gekeken naar de leeftijd die het kind zal hebben bij de start van het vakantiekamp. Jouw kleuter is volledig startklaar voor dolle avonturen op vakantiekamp indien hij/zij zonder middagdutje en luier kan. Wij beseffen ook dat, indien dit momenteel het geval nog niet is, er nog veel kan veranderen voor de start van het vakantiekamp: elk kind wordt zindelijk op zijn/haar eigen tempo alsook de behoefte aan slaap verschilt van kind tot kind. Met enorme bewondering en aanmoediging voor de ontwikkeling van het kind, dienen wij ook rekening te houden met de draagkracht van onze Heyo monitor en zijn groep.

Voortaan verwelkomen we ook kindjes vanaf 2,5 jaar in Beernem en Oosterzele. Meer informatie over de extra zorgen via heyo.be/mini-ontdekkers.

Vakantiekampen met overnachting: de minimumleeftijd om te kunnen deelnemen aan onze vakantiekampen met overnachting is 6 jaar. De minimumleeftijd is de leeftijd die de deelnemer zal hebben bij de start van het vakantiekamp. De maximumleeftijd mag niet worden overschreden op de datum van het vertrek.

Wie begeleidt mijn kind op vakantiekamp?

Vakantiekampen zonder overnachting
Heyo kiest voor monitoren met een pedagogisch diploma (of daar volop mee bezig zijn) of gelijkgesteld door ervaring. De monitoren bezitten de vaardigheden om met een groep van max. 16 kinderen aan de slag te gaan en hen een fantastische tijd te bezorgen.

Het volledige monitorenteam wordt begeleid en ondersteund door een hoofdmonitor. Hij of zij is het aanspreekpunt bij uitstek voor al jouw vragen. Meermaals per week komt ook de coördinator langs. Hij of zij is verantwoordelijk voor meerdere kamplocaties en zorgt dat alles goed verloopt.

Op de vakantiekampen waar we samenwerken met partnerorganisaties werven de organisaties zelf de monitoren aan. Zij staan zelf garant voor een uitstekende kwaliteit en expertise.

Vakantiekampen met overnachting
De vakantiekampen met overnachting worden begeleid door monitoren die door Heyo zelf zijn opgeleid. De monitoren volgen een Heyo cursus Animator in het Jeugdwerk (erkend in Vlaanderen). Nadien krijgen ze regelmatig extra vormingen, zoals EHBO-cursussen. Door de kleinschalige aanpak hebben onze monitoren tijd voor persoonlijke begeleiding.

Op de vakantiekampen waar we samenwerken met partnerorganisaties werven de organisaties zelf de monitoren aan. Zij staan zelf garant voor een uitstekende kwaliteit en expertise.

Bekijk alle veelgestelde vragen