€ 165 Helan: € 145
7 - 12 jaar
Van ma 22/07 - vr 26/07
Locatie: Schoten
Zonder overnachting
Georganiseerd door Heyo

Niet bang van reptielen en amfibieën? Kom dan gerust wat dichterbij en maak kennis met schubbige hagedissen, coole kikkers en een gigantische slang! De reptielenkenners van Reptischool leren ons alles over deze koudbloedige dieren. Ssssssuper spannend! 

Dit gaan we doen: 

 • Elke dag (behalve donderdag) komt Reptischool een halve dag langs met de dieren. De kinderen mogen de dieren aanraken en eten geven
 • Actief spel over 'De 5 dierenklassen'
 • Een habitat maken voor een dier
 • Een springende kikker knutselen
 • Reptiquiz
 • Cluedospel 'het ontsnapte reptiel'
 • Toonmoment voor reptiouders: de kinderen geven de ouders uitleg over hun favoriete dier

Hier gaan we op vakantiekamp:

 • Een school die we inrichten tot een vrolijke kamplocatie
 • Heel wat speelruimte met springkasteel, Clicshoek, leeshoek en spelkoffer
 • Een vertrouwde omgeving dicht bij huis
 • Een kamplocatie waar broer of zus van 3 tot 12 jaar ook een vakantiekamp kan kiezen

Er zal bij het onthaal op vakantiekamp een QR-code te vinden zijn, waar je met je UiTPASapp punten kan sparen voor je kind.

Praktisch

Zo ziet je dag op vakantiekamp eruit:

07.45 u.: start vooropvang
09.00 u.: gezamenlijk opstartmoment
09.10 u.: activiteit in kampthema
10.20 u.: pauze (breng een koek of fruit van thuis mee)
10.40 u.: activiteit in kampthema
12.00 u.: lunchpauze (breng je lunchpakket van thuis mee)
13.00 u.: activiteit in kampthema
14.20 u.: pauze (breng een koek of fruit van thuis mee)
14.40 u.: activiteit in kampthema
16.00 u.: gezamenlijk afsluitmoment
16.10 u.: naopvang
18.00 u.: einde naopvang

Op de laatste dag organiseren we voor dit vakantiekamp een toonmoment om 15.45 u. Het toonmoment duurt een kwartier. Je zoon of dochter neemt je dan even helemaal mee in de kampsfeer.

Adres:
Paalstraat 309, 2900 Schoten, België
Schoten, Vlaanderen

[2024] Reptikamp - Zomer 4(22/7) - Schoten

Inbegrepen

Dit voorzien wij:

 • Een vakantiekamp in thema van maandag tot vrijdag (niet op feestdagen)
 • Vooropvang vanaf 7.45 u en na-opvang tot 18.00 u
 • Alle activiteiten en materialen die het thema tot leven brengen
 • Begeleiding en goede zorgen door één Heyo monitor per groep van max. 16 deelnemers
 • Extra ondersteuning door een hoofdmonitor en een coördinator
 • Beperkte annuleringsdekking
 • Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en ongevallen

Dit voorzie jij:

 • Een lunchpakket
 • Een drinkfles
 • Twee (gezonde) tussendoortjes
 • Een knutselschort

Gelieve alles te naamtekenen.

Organisator

Heyo

In samenwerking met

Veelgestelde vragen

Zit mijn kind samen met zijn/haar vriend in de groep?

Om zeker te zijn dat je kind in dezelfde groep zit als zijn/haar vriend vermeld je de naam van de vriend bij elke inschrijving in de rubriek 'vriend'.

Voor vakantiekampen met thema sport en niet sportkampen kunnen we niet garanderen dat vrienden in dezelfde groep zitten. De groepen worden ingedeeld volgens niveau 'rijervaring, ski-ervaring ...'. De avondactiviteiten worden wel in de volledige groep georganiseerd.

Hoe oud moet mijn kind minimaal zijn om op vakantiekamp te gaan?

Vakantiekampen zonder overnachting: de leeftijd om te kunnen deelnemen aan onze kleuterkampen is 3- 6 jaar, ook wanneer je kind op dat moment nog geen school loopt. Er wordt steeds gekeken naar de leeftijd die het kind zal hebben bij de start van het vakantiekamp. Jouw kleuter is volledig startklaar voor dolle avonturen op vakantiekamp indien hij/zij zonder middagdutje en luier kan. Wij beseffen ook dat, indien dit momenteel het geval nog niet is, er nog veel kan veranderen voor de start van het vakantiekamp: elk kind wordt zindelijk op zijn/haar eigen tempo alsook de behoefte aan slaap verschilt van kind tot kind. Met enorme bewondering en aanmoediging voor de ontwikkeling van het kind, dienen wij ook rekening te houden met de draagkracht van onze Heyo monitor en zijn groep.

Voortaan verwelkomen we ook kindjes vanaf 2,5 jaar in Beernem en Oosterzele. Meer informatie over de extra zorgen via heyo.be/mini-ontdekkers.

Vakantiekampen met overnachting: de minimumleeftijd om te kunnen deelnemen aan onze vakantiekampen met overnachting is 6 jaar. De minimumleeftijd is de leeftijd die de deelnemer zal hebben bij de start van het vakantiekamp. De maximumleeftijd mag niet worden overschreden op de datum van het vertrek.

Wie begeleidt mijn kind op vakantiekamp?

Vakantiekampen zonder overnachting
Heyo kiest voor monitoren met een pedagogisch diploma (of daar volop mee bezig zijn) of gelijkgesteld door ervaring. De monitoren bezitten de vaardigheden om met een groep van max. 16 kinderen aan de slag te gaan en hen een fantastische tijd te bezorgen.

Het volledige monitorenteam wordt begeleid en ondersteund door een hoofdmonitor. Hij of zij is het aanspreekpunt bij uitstek voor al jouw vragen. Meermaals per week komt ook de coördinator langs. Hij of zij is verantwoordelijk voor meerdere kamplocaties en zorgt dat alles goed verloopt.

Op de vakantiekampen waar we samenwerken met partnerorganisaties werven de organisaties zelf de monitoren aan. Zij staan zelf garant voor een uitstekende kwaliteit en expertise.

Vakantiekampen met overnachting
De vakantiekampen met overnachting worden begeleid door monitoren die door Heyo zelf zijn opgeleid. De monitoren volgen een Heyo cursus Animator in het Jeugdwerk (erkend in Vlaanderen). Nadien krijgen ze regelmatig extra vormingen, zoals EHBO-cursussen. Door de kleinschalige aanpak hebben onze monitoren tijd voor persoonlijke begeleiding.

Op de vakantiekampen waar we samenwerken met partnerorganisaties werven de organisaties zelf de monitoren aan. Zij staan zelf garant voor een uitstekende kwaliteit en expertise.

Bekijk alle veelgestelde vragen