Superchefs

DIN - VRIJ Koken
€ 225 Helan: € 205
10 - 15 jaar
Van di 02/04 - vr 05/04
Locatie: Ingelmunster
Zonder overnachting
In samenwerking met Mix Kids

SuperChefs is een reeks die werd uitgewerkt door het Nederlands voedingscentrum en waaraan we met Mix Kids een eigen touch hebben toegevoegd. De tieners ontdekken hoe gezond, lekker en gemakkelijk koken kan zijn. Ze leren hoe ze zelf een gezonde maaltijd kunnen klaarmaken, wat voedselhygiëne is en wat er in verschillende culturen gebruikelijk is. We staan een hele week in de keuken en krijgen een eigen werk- en receptenboek om ook thuis verder aan de slag gaan. We eindigen de kampweek met een keukendiploma-uitreiking op een receptie die door de tieners zelf georganiseerd wordt.

Dit gaan we doen: 

 • We leren over de keuken, de schijf van 5, verschillende eetculturen, de informatie op een verpakking, ...
 • We ontdekken smaken en leren seizoensgroenten en -fruit kennen
 • We gaan op uitstap en maken kennis met een expert
 • We leren over presenteren
 • We tonen al onze kunsten en talenten op een receptie aan het einde van het kamp

Hier gaan we op vakantiekamp: 

 • Dit kamp gaat door op de Mix Kids thuisbasis in Ingelmunster
 • Verschillende kamplokalen, grotere en kleinere, en plekjes om tot rust te komen
 • Grote tuin, trampoline, zwemmogelijkheid
 • Kippen, cavia’s en een hond

Dit vakantiekamp wordt georganiseerd door Mix Kids, een organisatie met een ruim aanbod kampen op maat van cognitief sterke, neurodiverse kinderen en tieners. Er is individuele aandacht voor elke deelnemer. We doen activiteiten, leren bij en verleggen onze grenzen in een veilige setting. We oefenen vaardigheden en geven woorden aan de ervaringen die we op een ongedwongen manier opdoen.

Praktisch

Zo ziet je dag op vakantiekamp eruit:

08.45 u.: ontvangst
09.00 u.: opstartmoment
09.30 u.: activiteit in kampthema
12.00 u.: lunch (die gaat vaak door op het speelplein om de hoek)
13.00 u.: activiteit in kampthema
15.45 u.: afronden
16.00 u.: einde kampdag - ophalen kinderen

Er wordt GEEN voor- of naopvang voorzien!

Adres:
Oostrozebekestraat 114, 8770 Ingelmunster, België
Ingelmunster, West-Vlaanderen

Inbegrepen

Dit voorzien wij:

 • Lunch en tussendoortjes: we maken elke dag zelf een lunch en tussendoortje, dus meebrengen hoeft niet. Heb je een kieskeurige eter, geef dan gerust een lunchpakket mee als back-up. Proeven en ontdekken doen we gezellig samen.

Dit voorzie jij:

 • Een bewaardoos om restjes mee te nemen naar huis (genaamtekend)
 • Een waterfles (genaamtekend)

Organisator

Mix Kids

In samenwerking met

Heyo vzw

Veelgestelde vragen

Zit mijn kind samen met zijn/haar vriend in de groep?

Om zeker te zijn dat je kind in dezelfde groep zit als zijn/haar vriend vermeld je de naam van de vriend bij elke inschrijving in de rubriek 'vriend'.

Voor vakantiekampen met thema sport en niet sportkampen kunnen we niet garanderen dat vrienden in dezelfde groep zitten. De groepen worden ingedeeld volgens niveau 'rijervaring, ski-ervaring ...'. De avondactiviteiten worden wel in de volledige groep georganiseerd.

Hoe oud moet mijn kind minimaal zijn om op vakantiekamp te gaan?

Vakantiekampen zonder overnachting: de leeftijd om te kunnen deelnemen aan onze kleuterkampen is 3- 6 jaar, ook wanneer je kind op dat moment nog geen school loopt. Er wordt steeds gekeken naar de leeftijd die het kind zal hebben bij de start van het vakantiekamp. Jouw kleuter is volledig startklaar voor dolle avonturen op vakantiekamp indien hij/zij zonder middagdutje en luier kan. Wij beseffen ook dat, indien dit momenteel het geval nog niet is, er nog veel kan veranderen voor de start van het vakantiekamp: elk kind wordt zindelijk op zijn/haar eigen tempo alsook de behoefte aan slaap verschilt van kind tot kind. Met enorme bewondering en aanmoediging voor de ontwikkeling van het kind, dienen wij ook rekening te houden met de draagkracht van onze Heyo monitor en zijn groep.

Voortaan verwelkomen we ook kindjes vanaf 2,5 jaar in Beernem en Oosterzele. Meer informatie over de extra zorgen via heyo.be/mini-ontdekkers.

Vakantiekampen met overnachting: de minimumleeftijd om te kunnen deelnemen aan onze vakantiekampen met overnachting is 6 jaar. De minimumleeftijd is de leeftijd die de deelnemer zal hebben bij de start van het vakantiekamp. De maximumleeftijd mag niet worden overschreden op de datum van het vertrek.

Wie begeleidt mijn kind op vakantiekamp?

Vakantiekampen met/zonder overnachting georganiseerd door Heyo

Heyo kiest voor monitoren met een pedagogisch diploma (of daar volop mee bezig zijn) of gelijkgesteld door ervaring. Onze monitoren bezitten de vaardigheden om met een groep kinderen en jongeren aan de slag te gaan en hen een fantastische tijd te bezorgen. Het volledige monitorenteam wordt begeleid door Heyo aan de hand van een uitgebreid vormingsaanbod op maat van elke monitorenfunctie. Elk monitorenteam wordt ook ondersteund door een hoofdmonitor. Hij of zij is het aanspreekpunt bij uitstek voor al jouw vragen. Op een vakantiekamp zonder overnachting komt meermaals per week de coördinator langs. Hij of zij is verantwoordelijk voor meerdere kamplocaties en zorgt dat alles goed verloopt.

Vakantiekampen met/zonder overnachting georganiseerd door partners van Heyo

Op de vakantiekampen waar we samenwerken met partnerorganisaties werven de organisaties zelf de monitoren aan. Zij staan zelf garant voor een uitstekende kwaliteit en expertise.

Bekijk alle veelgestelde vragen