Gelijkekansenbeleid

Je kan sinds 2023 ervoor kiezen om bij de inschrijving van een vakantiekamp 5 euro extra te betalen. Die bijdrage wordt ingezet om initiatieven van Heyo’s gelijkekansenbeleid nog meer uit te werken. Door deze bijdrage kan Heyo drempels wegwerken, voor wie op vakantiekamp geen evidentie is omwille van financiële beperkingen of specifieke zorgnoden. Want ontdekken, beleven en groeien: dat mag iedereen.

Wetteren Chocoladekamp 0131

Avonturen voor ieder kind

Heyo vakantiekampen laat kinderen en jongeren spontaan en op eigen tempo groeien, door ze samen te laten ontdekken en beleven. Heyo staat voor wat je voelt als er een nieuwe wereld voor je opengaat. Wie je ook bent, wat je leeftijd ook is en wat er ook jouw passie is.

En dat is wat we bij Heyo heel belangrijk vinden; wie je ook bent en wat je ook doet. Iedereen verdient vakantie en heeft het recht om op vakantiekamp te gaan.

Met de insteek dat elk kind de mogelijkheid moet hebben om te ontwikkelen in een niet schoolse context, heeft Heyo het de ‘gelijkekansenbeleid’ op poten gezet. Bij het uitrollen van dit beleid hebben we het doel om elk kind de mogelijkheid te geven om te groeien, ontdekken en beleven. In een samenleving die steeds diverser wordt, willen we deze missie blijven realiseren. We willen als organisatie een afspiegeling zijn van de maatschappij.

Schoten Zeepkist 0330

Heyo initiatieven

In totaal heeft Heyo ongeveer een 100 000 euro geïnvesteerd in de verschillende onderdelen van het gelijkekansenbeleid waarvan 20 000 euro wordt gedragen door de 5 euro die ouders kunnen bijdragen tijdens de inschrijving.

  • Samen met heel wat Heyo ouders zorgden we ervoor dat 1232 kinderen in 2023 een zorgeloos vakantiekamp konden beleven ondanks de beperkte financiële mogelijkheden van de thuiscontext.
  • Heyo kon ook 17 kinderen begeleiden door een extra zorgmonitor op vakantiekamp waardoor ze samen met leeftijdsgenoten konen spelen, leren en ontdekken op een vakantiekamp.
  • Alsook zorgden de bijdragen ervoor dat Heyo +20 brooddozen kon vullen voor kinderen zodat ze niet hoefden te spelen met een lege maag.
Oudenaarde Klidder kladderkamp 0201

Inzamelactie

Heyo wil alle ouders die een bijdrage hebben geleverd massaal bedankten. Er is 4028 keer geboekt en er is een totaalbedrag van 20.140 euro verzameld. Via deze inzameling zorgen jullie ervoor dat we elk kind kunnen welkom heten op onze vakantiekampen. Wat een heerlijk gevoel!