Lef en chill

WOE - VRIJ Wachtlijst Extra zorg
€ 193 Helan: € 173
8 - 12 jaar
Van wo 03/07 - vr 05/07
Locatie: Brecht
Zonder overnachting
In samenwerking met Sprankelatelier

Lef en Chill is een vakantiekamp voor meerbegaafde kinderen. We dagen onszelf uit in wat we moeilijk vinden, en komen uit ons hoofd om te voelen, grenzen te verleggen en te ontspannen.

De activiteiten nodigen meerbegaafde kinderen uit om uit hun comfortzone te stappen, zichzelf te leren kennen, samen te werken, conflicten op te lossen … De kinderen krijgen tijdens het vakantiekamp de tijd en ruimte om hun sprankelende zelf te ontdekken en te mogen zijn! 

Dit gaan we doen: 

 • Veel buitenactiviteiten, in en dicht bij de natuur, waarin we onszelf uitdagen én voldoende tot rust komen (Lef en Chill). 
 • Ontwikkelingsgelijken ontmoeten, zodat we ons kunnen spiegelen aan elkaar en zo ons zelfbeeld optimaal ontwikkelen, vrienden maken en praten op niveau over onze interesses.
 • Aandacht voor en werken rond de verschillende facetten van meerbegaafdheid: hooggevoeligheid, rechtvaardigheidsgevoel, emotionele intensiteit, perfectionisme, faalangst, uitstelgedrag, taakinitiatie, mindset, leerkuil… met bijzondere aandacht voor out-of-the-box en creatief denken, voelen en doen.
 • Begeleiding en coaching tijdens alle activiteiten.

Hier gaan we op vakantiekamp: 

 • Een groene, avontuurlijke en veilige locatie in basisschool GO In 't Groen in Sint Lenaarts, Leopoldstraat 15. 

Dit vakantiekamp wordt georganiseerd door Sprankelatelier, een samenwerking tussen Kim Van Den Heuvel, klinisch orthopedagoog en speltherapeute, en Eline Van Wichelen, kindercoach. Sprankelatelier organiseert avontuurlijke kampen voor meer- en hoogbegaafde kinderen van 7 tot 12 jaar.

Praktisch

Zo ziet je dag op vakantiekamp eruit:

09.00 u.: Vooropvang met tal van spelmogelijkheden
09.30 u.: Begeleide activiteit in thema
11.00 u. : Pauze (neem een koek of fruit van thuis mee)
11.15 u. : Begeleide activiteit in kampthema
12.30 u. : Lunchpauze (breng je lunchpakket van thuis mee) met aansluitend vrij spel
13.30 u. : Begeleide activiteit in kampthema
15.00 u. : Vrije ruimte (neem een koek of fruit van thuis mee)
16.00 u. : Naopvang met tal van spelmogelijkheden
16.30 u. : Einde naopvang

Adres:
Leopoldstraat 15, 2960 Brecht, Belgium
Brecht, Vlaams Gewest

Inbegrepen

Dit voorzien wij:

 • Spelmateriaal
 • Een drankje en tussendoortje per kampdag
 • Een rusthoekje

Dit voorzie jij:

 • Lunchpakket
 • Fruit
 • Koek
 • Voldoende drinken

Organisator

Sprankelatelier

In samenwerking met

Heyo vzw

Veelgestelde vragen

Zit mijn kind samen met zijn/haar vriend in de groep?

Om zeker te zijn dat je kind in dezelfde groep zit als zijn/haar vriend vermeld je de naam van de vriend bij elke inschrijving in de rubriek 'vriend'.

Voor vakantiekampen met thema sport en niet sportkampen kunnen we niet garanderen dat vrienden in dezelfde groep zitten. De groepen worden ingedeeld volgens niveau 'rijervaring, ski-ervaring ...'. De avondactiviteiten worden wel in de volledige groep georganiseerd.

Hoe oud moet mijn kind minimaal zijn om op vakantiekamp te gaan?

Vakantiekampen zonder overnachting: de leeftijd om te kunnen deelnemen aan onze kleuterkampen is 3-6 jaar, ook wanneer je kind op dat moment nog geen school loopt. Er wordt steeds gekeken naar de leeftijd die het kind zal hebben bij de start van het vakantiekamp. Jouw kleuter is volledig startklaar voor dolle avonturen op vakantiekamp indien hij/zij zonder middagdutje en luier kan. Wij beseffen ook dat, indien dit momenteel het geval nog niet is, er nog veel kan veranderen voor de start van het vakantiekamp: elk kind wordt zindelijk op zijn/haar eigen tempo alsook de behoefte aan slaap verschilt van kind tot kind. Met enorme bewondering en aanmoediging voor de ontwikkeling van het kind, dienen wij ook rekening te houden met de draagkracht van onze Heyo monitor en zijn groep.

Voortaan verwelkomen we ook kindjes vanaf 2,5 jaar in Beernem en Oosterzele. Meer informatie over de extra zorgen via vind je hier.

Vakantiekampen met overnachting: de minimumleeftijd om te kunnen deelnemen aan onze vakantiekampen met overnachting is 6 jaar. De minimumleeftijd is de leeftijd die de deelnemer zal hebben bij de start van het vakantiekamp. De maximumleeftijd mag niet worden overschreden op de datum van het vertrek.

Wie begeleidt mijn kind op vakantiekamp?

Vakantiekampen met/zonder overnachting georganiseerd door Heyo

Heyo kiest voor monitoren met een pedagogisch diploma (of daar volop mee bezig zijn) of gelijkgesteld door ervaring. Onze monitoren bezitten de vaardigheden om met een groep kinderen en jongeren aan de slag te gaan en hen een fantastische tijd te bezorgen. Het volledige monitorenteam wordt begeleid door Heyo aan de hand van een uitgebreid vormingsaanbod op maat van elke monitorenfunctie. Elk monitorenteam wordt ook ondersteund door een hoofdmonitor. Hij of zij is het aanspreekpunt bij uitstek voor al jouw vragen. Op een vakantiekamp zonder overnachting komt meermaals per week de coördinator langs. Hij of zij is verantwoordelijk voor meerdere kamplocaties en zorgt dat alles goed verloopt.

Vakantiekampen met/zonder overnachting georganiseerd door partners van Heyo

Op de vakantiekampen waar we samenwerken met partnerorganisaties werven de organisaties zelf de monitoren aan. Zij staan zelf garant voor een uitstekende kwaliteit en expertise.

Bekijk alle veelgestelde vragen