Paard en creatief plezier

WOE - VRIJ Wachtlijst Extra zorg
€ 160 Helan: € 140
4 - 12 jaar
Van wo 17/07 - vr 19/07
Locatie: Veldegem
Zonder overnachting
In samenwerking met Stable coaching by HM

Ben jij een paardenliefhebber en wil je graag alles leren over die lieve dieren? Heb je zin om extra veel tijd door te brengen met paarden? Dan is dit vakantiekamp echt iets voor jou. We combineren buitenspelen in de natuur met gezellige creatieve momenten binnen of buiten.

Dit gaan we doen:

 • Paarden verzorgen
 • Leren over het gedrag van paarden en mensen
 • Leren van een professional (osteopaat, hoefsmid, veearts…)
 • Knutselen
 • Ontspannen in de natuur
 • Ravotten met de paarden of in de grote paarden tuin

Hier gaan we op vakantiekamp: 

 • Groene, kleinschalige locatie in Veldegem
 • Kleine groepjes van maximum 12 deelnemers
 • Aangepaste activiteiten per leeftijd
 • Persoonlijke begeleiding

De kinderen kunnen zelfstandig naar het toilet  en functioneren in een kleine groep van max. 12 kinderen.  

Dit vakantiekamp wordt georganiseerd door Stable Coaching, een praktijk voor ergotherapie en klinische orthopedagogiek. Ergotherapeute en paardenliefhebber Hannah Major is de bezieler van Stable Coaching.

Praktisch

Zo ziet je dag op vakantiekamp eruit:

07.45 u.: start vooropvang
09.00 u.: start kampdag
09.15 u: verzorging van de paarden
10.30 u: pauze met groenten of fruit
10.45 u: spel of creatie
12.30 u: middagpauze - vrij spel (buiten ravotten, bouwen, tekenen, lezen...)
14.00 u: spel of creatie
15.00 u: pauze met groenten of fruit
15.15 u: spel of creatie
16.00 u. einde kampdag
17.30 u.: einde naopvang

Adres:
Langenhoekstraat 24, 8210 Zedelgem, Belgium
Zedelgem, West-Vlaanderen

Inbegrepen

Dit voorzien wij:

 • Tussendoortjes
 • Fris drinkwater

Dit voorzie jij:

 • Lunch in brooddoos (liever geen verpakkingen)
 • Drinkfles
 • Kledij die vuil mag worden, aangepast aan de weersomstandigheden
 • Gesloten schoenen
 • Reservekledij en reserveschoenen (paardrijgerief is niet nodig)

Organisator

Stable coaching by HM

In samenwerking met

Heyo vzw

Veelgestelde vragen

Zit mijn kind samen met zijn/haar vriend in de groep?

Om zeker te zijn dat je kind in dezelfde groep zit als zijn/haar vriend vermeld je de naam van de vriend bij elke inschrijving in de rubriek 'vriend'.

Voor vakantiekampen met thema sport en niet sportkampen kunnen we niet garanderen dat vrienden in dezelfde groep zitten. De groepen worden ingedeeld volgens niveau 'rijervaring, ski-ervaring ...'. De avondactiviteiten worden wel in de volledige groep georganiseerd.

Hoe oud moet mijn kind minimaal zijn om op vakantiekamp te gaan?

Vakantiekampen zonder overnachting: de leeftijd om te kunnen deelnemen aan onze kleuterkampen is 3-6 jaar, ook wanneer je kind op dat moment nog geen school loopt. Er wordt steeds gekeken naar de leeftijd die het kind zal hebben bij de start van het vakantiekamp. Jouw kleuter is volledig startklaar voor dolle avonturen op vakantiekamp indien hij/zij zonder middagdutje en luier kan. Wij beseffen ook dat, indien dit momenteel het geval nog niet is, er nog veel kan veranderen voor de start van het vakantiekamp: elk kind wordt zindelijk op zijn/haar eigen tempo alsook de behoefte aan slaap verschilt van kind tot kind. Met enorme bewondering en aanmoediging voor de ontwikkeling van het kind, dienen wij ook rekening te houden met de draagkracht van onze Heyo monitor en zijn groep.

Voortaan verwelkomen we ook kindjes vanaf 2,5 jaar in Beernem en Oosterzele. Meer informatie over de extra zorgen via vind je hier.

Vakantiekampen met overnachting: de minimumleeftijd om te kunnen deelnemen aan onze vakantiekampen met overnachting is 6 jaar. De minimumleeftijd is de leeftijd die de deelnemer zal hebben bij de start van het vakantiekamp. De maximumleeftijd mag niet worden overschreden op de datum van het vertrek.

Wie begeleidt mijn kind op vakantiekamp?

Vakantiekampen met/zonder overnachting georganiseerd door Heyo

Heyo kiest voor monitoren met een pedagogisch diploma (of daar volop mee bezig zijn) of gelijkgesteld door ervaring. Onze monitoren bezitten de vaardigheden om met een groep kinderen en jongeren aan de slag te gaan en hen een fantastische tijd te bezorgen. Het volledige monitorenteam wordt begeleid door Heyo aan de hand van een uitgebreid vormingsaanbod op maat van elke monitorenfunctie. Elk monitorenteam wordt ook ondersteund door een hoofdmonitor. Hij of zij is het aanspreekpunt bij uitstek voor al jouw vragen. Op een vakantiekamp zonder overnachting komt meermaals per week de coördinator langs. Hij of zij is verantwoordelijk voor meerdere kamplocaties en zorgt dat alles goed verloopt.

Vakantiekampen met/zonder overnachting georganiseerd door partners van Heyo

Op de vakantiekampen waar we samenwerken met partnerorganisaties werven de organisaties zelf de monitoren aan. Zij staan zelf garant voor een uitstekende kwaliteit en expertise.

Bekijk alle veelgestelde vragen