Paardrijden in Belgisch-Limburg

Wachtlijst Sport
€ 398 Helan: € 358
8 - 16 jaar
Van zo 11/08 - vr 16/08
Locatie: Grote Brogel
Met overnachting
In samenwerking met Sportievak

Ga je mee naar manege Breugelhoeve, voor een week paardrijplezier? Beginner of gevorderd, dat maakt niet uit, want elke ruiter krijgt les op eigen niveau. We gaan de paarden ook verzorgen, zadelen, poetsen, … Daarnaast gaan we ons goed amuseren tijdens toffe activiteiten met de monitoren!

Dit gaan we doen:

 • 4 u. paardrijden en paard verzorgen per dag
 • Paardrijlessen op elk niveau: geschikt voor beginnende en gevorderde ruiters
 • Ponylessen voor de jongste deelnemers
 • Groepsindeling op basis van niveau en leeftijd
 • Paard verzorgen: zadelen, poetsen en nazorg geven
 • Theoretische achtergrond leren kennen: hoefslagfiguur, bouw van een paard, gangen, materiaalkennis, toiletteren
 • Te gekke activiteiten en sporten

Hier gaan we op vakantiekamp:

 • We logeren in het verblijfscentrum van manege Breugelhoeve
 • Uitgebreide manege met binnen- en buitenpistes en springparcours
 • Begeleiding van gediplomeerde monitoren van Sport Vlaanderen

 Dit vakantiekamp wordt georganiseerd door Sportievak, en is erkend door Sport Vlaanderen. Heyo verzorgt de administratieve ondersteuning.

Praktisch

Zo ziet je dag op vakantiekamp eruit:

07.30 u.: opstaan en aankleden (ruiterkledij)
08.00 u.: ontbijt
08.30 u.: tanden poetsen
09.00 u.: bij de paarden (verzorging en les)
11.00 u.: activiteit met monitoren
12.00 u.: lunch
14.00 u.: bij de paarden (verzorging en les)
16.00 u.: activiteit met de monitoren
16.30 u.: douchen en rust
18.00 u.: avondmaal
19.00 u.: avondactiviteit
21.00 u.: pyjama en slapen

Adres:
Weyerstraat 1, 3990 Peer, België
Peer, Vlaanderen

[2024] Paardrijden in Belgisch-Limburg - Zomer(11/8) - Grote Brogel

Inbegrepen

Dit voorzien wij:

 • Verblijf in Manege Breugelhoeve van zondag t.e.m. vrijdag
 • Maaltijden van maandagochtend t.e.m. vrijdagmiddag
 • Alle activiteiten en rijlessen
 • Rijlessen door gediplomeerde Sport Vlaanderen monitoren
 • Begeleiding en goede zorgen door de Sportievak monitoren
 • Beperkte annuleringsdekking
 • Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en ongevallen

Dit voorzie jij:

 • Je ouders brengen je naar manege Breugelhoeve en halen je aan het einde van de week weer op. Er is geen collectief vervoer voorzien.
 • Wie een eigen paard heeft mag het meebrengen. Opgelet: een box moet VOORAF gereserveerd worden bij de manege zelf, bel daarvoor 056/26 44 20. De vergoeding voor stalling en voer wordt ter plaatse afgerekend.

Organisator

Sportievak

Veelgestelde vragen

Zit mijn kind samen met zijn/haar vriend in de groep?

Om zeker te zijn dat je kind in dezelfde groep zit als zijn/haar vriend vermeld je de naam van de vriend bij elke inschrijving in de rubriek 'vriend'.

Voor vakantiekampen met thema sport en niet sportkampen kunnen we niet garanderen dat vrienden in dezelfde groep zitten. De groepen worden ingedeeld volgens niveau 'rijervaring, ski-ervaring ...'. De avondactiviteiten worden wel in de volledige groep georganiseerd.

Hoe oud moet mijn kind minimaal zijn om op vakantiekamp te gaan?

Vakantiekampen zonder overnachting: de leeftijd om te kunnen deelnemen aan onze kleuterkampen is 3-6 jaar, ook wanneer je kind op dat moment nog geen school loopt. Er wordt steeds gekeken naar de leeftijd die het kind zal hebben bij de start van het vakantiekamp. Jouw kleuter is volledig startklaar voor dolle avonturen op vakantiekamp indien hij/zij zonder middagdutje en luier kan. Wij beseffen ook dat, indien dit momenteel het geval nog niet is, er nog veel kan veranderen voor de start van het vakantiekamp: elk kind wordt zindelijk op zijn/haar eigen tempo alsook de behoefte aan slaap verschilt van kind tot kind. Met enorme bewondering en aanmoediging voor de ontwikkeling van het kind, dienen wij ook rekening te houden met de draagkracht van onze Heyo monitor en zijn groep.

Voortaan verwelkomen we ook kindjes vanaf 2,5 jaar in Beernem en Oosterzele. Meer informatie over de extra zorgen via vind je hier.

Vakantiekampen met overnachting: de minimumleeftijd om te kunnen deelnemen aan onze vakantiekampen met overnachting is 6 jaar. De minimumleeftijd is de leeftijd die de deelnemer zal hebben bij de start van het vakantiekamp. De maximumleeftijd mag niet worden overschreden op de datum van het vertrek.

Wie begeleidt mijn kind op vakantiekamp?

Vakantiekampen met/zonder overnachting georganiseerd door Heyo

Heyo kiest voor monitoren met een pedagogisch diploma (of daar volop mee bezig zijn) of gelijkgesteld door ervaring. Onze monitoren bezitten de vaardigheden om met een groep kinderen en jongeren aan de slag te gaan en hen een fantastische tijd te bezorgen. Het volledige monitorenteam wordt begeleid door Heyo aan de hand van een uitgebreid vormingsaanbod op maat van elke monitorenfunctie. Elk monitorenteam wordt ook ondersteund door een hoofdmonitor. Hij of zij is het aanspreekpunt bij uitstek voor al jouw vragen. Op een vakantiekamp zonder overnachting komt meermaals per week de coördinator langs. Hij of zij is verantwoordelijk voor meerdere kamplocaties en zorgt dat alles goed verloopt.

Vakantiekampen met/zonder overnachting georganiseerd door partners van Heyo

Op de vakantiekampen waar we samenwerken met partnerorganisaties werven de organisaties zelf de monitoren aan. Zij staan zelf garant voor een uitstekende kwaliteit en expertise.

Wat steek ik in mijn valies op een vakantiekamp met overnachting?

Sokken, ondergoed en T-shirts. Maar wat steek je nog in je valies? Een uitgebreide paklijst en enkele tips en tricks om je valies te maken, vind je hier.

Bekijk alle veelgestelde vragen