Summer@sea

Wachtlijst Extra zorg
€ 414 Helan: € 290
15 - 17 jaar
Van zo 11/08 - za 17/08
Met overnachting
Georganiseerd door Heyo

Ga je mee naar zee voor een heerlijke week vol strandplezier? Krabben vangen, strandspelen, een street art tour, … De begeleiders van Liga Autisme Vlaanderen zorgen samen met onze Heyo monitoren voor een onvergetelijk vakantiekamp, helemaal op maat van jongeren met autisme en een normale begaafdheid. O ja: we logeren in de enige echte oesterboerderij aan de kust!

Dit gaan we doen:

 • Strandspelen
 • Workshops
 • City golf
 • Krabben vangen
 • Garnalen kruien
 • Een street art tour

Hier gaan we op vakantiekamp:

 • In jeugdverblijf De Oesterput in Oostende
 • Naast een speelbos
 • Vlak bij een waterplas
 • Huiselijke slaapkamers, polyvalente zaal, verzorgd sanitair
 • Unieke oesterboerderij op het domein

Dit zijn de inschrijvingsvoorwaarden: 

 • Diagnose van autisme met een normale begaafdheid 
 • Deelnemers vallen onder RTH van het VAPH  (Meer info hierover op de website ligaautismevlaanderen.be
 • We vragen om een kopie van het diagnoseverslag toe te voegen aan de medische fiche. Het invullen van de medische fiche kan via je Heyo profiel. 
 • Na de inschrijving controleert de Liga Autisme Vlaanderen of je aan de inschrijvingsvoorwaarden voldoet. De verwerking hiervan kan tot 10 werkdagen duren. Als je kind niet aan deze voorwaarden voldoet, zijn we genoodzaakt de inschrijving te annuleren.
 • Na goedkeuring ontvang je per mail een vragenlijst ter voorbereiding van een kennismakingsgesprek met een van de begeleiders. Tijdens dit gesprek kan je als ouder aangeven welke ondersteuningsnoden er zijn tijdens het vakantiekamp.

Liga Autisme Vlaanderen staat samen met Heyo in voor de inhoud en begeleiding van het vakantiekamp. Heyo verzorgt de administratieve ondersteuning.

Praktisch

Zo ziet je dag op vakantiekamp eruit:

07.30 u.: opstaan en aankleden
08.00 u.: ontbijt
09.00 u.: activiteit en spel in thema
12.00 u.: lunch
13.00 u.: activiteit en spel in thema
16.00 u.: vieruurtje
16.30 u.: activiteit en spel in thema
17.30 u.: douchen en rust
18.00 u.: avondmaal
19.00 u.: avondactiviteit
22.00 u.: pyjama en slapen

Adres:
Schietbaanstraat 84, 8400 Oostende, België
Oostende, Vlaanderen

[2024] Summer@sea - Zomer(11/8) - Oostende Oesterput

Inbegrepen

Dit voorzien wij:

 • Verblijf in De Oesterput van zondag t.e.m. zaterdagochtend
 • Maaltijden van zondagavond t.e.m. zaterdagochtend
 • Alle activiteiten en workshops
 • Begeleiding en goede zorgen door onze Heyo monitoren en thuisbegeleiders van Liga Autisme Vlaanderen
 • Beperkte annuleringsdekking
 • Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en ongevallen

Dit voorzie jij:

 • Je ouders brengen je naar De Oesterput en halen je aan het einde van de week weer op. Er is geen collectief vervoer voorzien.


Organisator

Heyo

In samenwerking met

Veelgestelde vragen

Zit mijn kind samen met zijn/haar vriend in de groep?

Om zeker te zijn dat je kind in dezelfde groep zit als zijn/haar vriend vermeld je de naam van de vriend bij elke inschrijving in de rubriek 'vriend'.

Voor vakantiekampen met thema sport en niet sportkampen kunnen we niet garanderen dat vrienden in dezelfde groep zitten. De groepen worden ingedeeld volgens niveau 'rijervaring, ski-ervaring ...'. De avondactiviteiten worden wel in de volledige groep georganiseerd.

Hoe oud moet mijn kind minimaal zijn om op vakantiekamp te gaan?

Vakantiekampen zonder overnachting: de leeftijd om te kunnen deelnemen aan onze kleuterkampen is 3- 6 jaar, ook wanneer je kind op dat moment nog geen school loopt. Er wordt steeds gekeken naar de leeftijd die het kind zal hebben bij de start van het vakantiekamp. Jouw kleuter is volledig startklaar voor dolle avonturen op vakantiekamp indien hij/zij zonder middagdutje en luier kan. Wij beseffen ook dat, indien dit momenteel het geval nog niet is, er nog veel kan veranderen voor de start van het vakantiekamp: elk kind wordt zindelijk op zijn/haar eigen tempo alsook de behoefte aan slaap verschilt van kind tot kind. Met enorme bewondering en aanmoediging voor de ontwikkeling van het kind, dienen wij ook rekening te houden met de draagkracht van onze Heyo monitor en zijn groep.

Voortaan verwelkomen we ook kindjes vanaf 2,5 jaar in Beernem en Oosterzele. Meer informatie over de extra zorgen via heyo.be/mini-ontdekkers.

Vakantiekampen met overnachting: de minimumleeftijd om te kunnen deelnemen aan onze vakantiekampen met overnachting is 6 jaar. De minimumleeftijd is de leeftijd die de deelnemer zal hebben bij de start van het vakantiekamp. De maximumleeftijd mag niet worden overschreden op de datum van het vertrek.

Wie begeleidt mijn kind op vakantiekamp?

Vakantiekampen zonder overnachting
Heyo kiest voor monitoren met een pedagogisch diploma (of daar volop mee bezig zijn) of gelijkgesteld door ervaring. De monitoren bezitten de vaardigheden om met een groep van max. 16 kinderen aan de slag te gaan en hen een fantastische tijd te bezorgen.

Het volledige monitorenteam wordt begeleid en ondersteund door een hoofdmonitor. Hij of zij is het aanspreekpunt bij uitstek voor al jouw vragen. Meermaals per week komt ook de coördinator langs. Hij of zij is verantwoordelijk voor meerdere kamplocaties en zorgt dat alles goed verloopt.

Op de vakantiekampen waar we samenwerken met partnerorganisaties werven de organisaties zelf de monitoren aan. Zij staan zelf garant voor een uitstekende kwaliteit en expertise.

Vakantiekampen met overnachting
De vakantiekampen met overnachting worden begeleid door monitoren die door Heyo zelf zijn opgeleid. De monitoren volgen een Heyo cursus Animator in het Jeugdwerk (erkend in Vlaanderen). Nadien krijgen ze regelmatig extra vormingen, zoals EHBO-cursussen. Door de kleinschalige aanpak hebben onze monitoren tijd voor persoonlijke begeleiding.

Op de vakantiekampen waar we samenwerken met partnerorganisaties werven de organisaties zelf de monitoren aan. Zij staan zelf garant voor een uitstekende kwaliteit en expertise.

Wat steek ik in mijn valies op een vakantiekamp met overnachting?

Sokken, ondergoed en T-shirts. Maar wat steek je nog in je valies? Een uitgebreide paklijst en enkele tips en tricks om je valies te maken, vind je hier.

Bekijk alle veelgestelde vragen