6 op 10 ouders vrezen volzette zomerkampen

Heyo opent vandaag inschrijvingen voor vakantiekampen voor meer dan 37.000 kinderen

Antwerpen, 1 december 2021 – 60 procent van de ouders die hun kind aan een zomerkamp willen laten deelnemen, maken zich zorgen dat het vroegtijdig volzet is. Dat blijkt uit een onderzoek* bij 1.000 Vlaamse ouders dat Heyo door iVOX liet uitvoeren. Heyo start vandaag al met de inschrijvingen voor volgende zomer. Dankzij een flexibel systeem stuurt het tijdens de inschrijvingsperiode het aanbod à la minute bij op basis van de vraag.

Heyo vakantiekampen

Twee op drie ouders regelen alle vakantiekampen vóór krokusvakantie

Het einde van het jaar is voor veel ouders het moment om te beginnen nadenken over de volgende vakantiekampen van hun kind(eren). In de aanloop naar de start van de inschrijvingsperiode polste Heyo via een onderzoek naar de wensen en bekommernissen van ouders die hun kind aan zo’n kamp laten deelnemen. Daaruit blijkt dat net geen 44 procent van de Vlaamse ouders van plan is om hun kinderen in te schrijven voor een vakantiekamp voor volgende zomer.

Heyo, de nieuwe naam van Idee Kids en Kriebels en Kuren van Groep OZ, stelt vast dat heel wat ouders er vroeg bij zijn en zomerkampen graag zo snel mogelijk vastleggen. 47 procent doet dit al van zodra het kan, nog eens 19 procent brengt het zeker voor de krokusvakantie al in orde. Heyo speelt daarop in. “Wij starten vandaag al met de inschrijvingen en communiceren dat ook ruimschoots naar de buitenwereld zodat iedereen de kans krijgt om zich in te schrijven”, zegt Björn Accoe, Directeur Vakantie van Heyo. “Nu de coronamaatregelen opnieuw verstrengd zijn, willen we de kinderen al vanaf vandaag een leuk vooruitzicht bieden voor volgende zomer.”

Eén van de redenen waarom ouders er graag vroeg bij zijn, is de vrees dat ze hun kind niet meer kunnen inschrijven voor het kamp waar ze het liefst aan willen deelnemen. Dat brengt een zekere angst met zich mee en die maakt dat het inschrijven voor zomerkampen bij 6 op de 10 ouders een bepaalde hoeveelheid stress veroorzaakt.

Heyo vakantiekampen

Aanbod à la minute aangepast

Heyo haalt de angst voor volzette kampen maximaal weg. Dankzij een flexibel systeem kan het de plaatsen voor populaire zomerkampen verhogen. Zo kunnen er zoveel mogelijk kinderen deelnemen aan hun lievelingskamp. “In de eerste plaats baseren we ons voor het aanbod op de tevredenheidsenquêtes die we vorig jaar na de kampen afnamen”, zegt Björn Accoe. “Daarnaast sturen we waar nodig bij tijdens de inschrijvingsperiode. Als er zich bijvoorbeeld al snel veel kinderen aanmelden voor de thema’s ‘Bij de brandweer’ of ‘Taart!’, dan kunnen we het aanbod van die kampen verhogen door minder populaire thema’s terug te schroeven en deze te vervangen door die waar net veel vraag naar is. Zo streven we ernaar om elk kind te laten deelnemen aan het kamp van zijn of haar voorkeur.”

Heyo organiseert tientallen verschillende kampen voor kinderen van alle leeftijden, verspreid over heel Vlaanderen, maar ook in het buitenland. De zomerkampen zijn er voor kinderen van 3 tot 12 jaar, al dan niet met de mogelijkheid om ter plekke te overnachten. “De persoonlijke ontwikkeling van de kinderen is onze prioriteit”, besluit Björn Accoe.

“Tijdens onze kampen groeien kinderen spelenderwijs, ontdekken ze nieuwe dingen, maken ze nieuwe vrienden en verzamelen ze onvergetelijke herinneringen. Al die aspecten komen aan bod om hen een complete en onvergetelijke ervaring mee te geven.”

*iVOX voerde dit onderzoek uit bij 1.000 Vlaamse ouders met kinderen tot 18 jaar en representatief op geslacht. De maximale foutenmarge voor dit onderzoek bedraagt 3,02 procent.

Over Helan en Heyo

Heyo is een fusie van Idee Kids en Kriebels en Kuren van OZ en behoort tot de Helan-groep. Bij Heyo nemen jaarlijks zo’n 37.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Het doet daarvoor beroep op 3.500 monitoren.

Helan is ontstaan uit OZ Groep en Partena Ziekenfonds, Kinderopvang en Hulp in huis. De fusie startte in 2021 en zal compleet zijn op 1 januari 2022 wanneer de ziekenfondsen samengaan. In totaal werken 5.000 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge.

Heyo vakantiekampen 2