Heyo overbrugt kloof tussen kinderopvang en vakantiekampen

Gent, 4 december 2023 – De zomervakantie zal volgend jaar maar liefst negen weken duren en dat brengt een grote uitdaging met zich mee voor ouders van (jonge) kinderen. Speciaal voor kinderen tussen 2,5 en 4 jaar, lanceert Heyo de nieuwe formule: “Mini Ontdekkers”. Vaak kunnen de ouders geen beroep meer doen op reguliere opvang. Met dit initiatief wil Heyo, de op één na grootste speler in Vlaanderen, het beperkte aanbod van vakantiekampen voor jonge kinderen vergroten.
Heyo vakantiekampen Mini ontdekkers 3

Heyo lanceert “Mini Ontdekkers” kinderen tussen 2,5 en 4 jaar

In 2024 zal de zomervakantie in Vlaanderen negen volledige weken duren. Hoewel de zomer doorgaans een heerlijke periode is, brengt het ook enkele uitdagingen met zich mee wat betreft opvang.

Kinderen onder 2,5 jaar kunnen terecht bij de kinderopvang, kinderen vanaf 3 jaar kunnen zich uitleven bij een vakantiekamp, maar hoe zit het eigenlijk met de allerkleinsten die zich daartussen bevinden? Het percentage ouderschapsverlof stijgt significant tijdens deze periode, al kan niet elke ouder zich een lange (ouderschaps)verlofperiode veroorloven..

Om ouders te ondersteunen, lanceert Heyo, onderdeel van de welzijnsgroep Helan, hun nieuwe formule “Mini Ontdekkers” voor peuters en kleuters tussen 2,5 en 4 jaar.. Op maat gemaakt voor de allerkleinsten die nog niet terecht kunnen bij de reguliere vakantiekampen en te oud zijn voor de kinderopvang


Filip Standaert, directeur van Heyo Vakantiekampen “Als vakantiekamporganisatie zoeken we steeds naar oplossingen vanuit de behoefte van de ouders. Wij merkten op dat er een grote nood voor kinderopvang in de leeftijdscategorie van 2,5 tot 4 jaar ligt. Daarom lanceren we nu het pilootproject “Mini Ontdekkers”, dat plaats biedt aan 640 kinderen. Bij Heyo streven we ernaar een betrouwbare partner te zijn voor ouders en creëren een veilige omgeving waar hun kinderen kunnen spelen, ontdekken en groeien.”

2021 Reportage Heyo3 Gent 101 140721 H3 0237

Pilootproject voor 640 kinderen

Wat “Mini Ontdekkers” onderscheidt van andere vakantiekampen is de gerichte aanpak, ontworpen om vaardigheden aan te moedigen en de zelfstandigheid van elk kind spelenderwijs te vergroten, in combinatie met gerichte zorg voor deze allerkleinsten. Heyo hecht veel belang aan het individuele tempo van elk kind en past zijn programma aan om aan hun unieke behoeften te voldoen. Of het nu gaat om een dutje tussen het spelen door of extra zorg voor kinderen die nog niet volledig zindelijk zijn,

Heyo ontwikkelt “Mini Ontdekkers" met focus op het welzijn, de groei en de zorg voor de kinderen, volledig op maat van de allerkleinsten. Hiermee wil de vakantiekampexpert een brug maken tussen de kinderdagverblijven, de schoolwerking en hun allereerste vakantiekamp.

Filip Standaert: “Om een vlotte overgang en een fijne eerste kampervaring te garanderen, kiezen we bewust voor vertrouwde gezichten en ervaren monitoren om de allerkleinsten te begeleiden. We wijzen per groepje van 16 kinderen een vaste monitor en zorgmonitor, gespecialiseerd in extra gezondheidszorgen als potjestraining voor de allerkleinsten, aan, twee vertrouwensfiguren die de kinderen een week lang onder hun vleugels zullen nemen.”

“Mini Ontdekkers” zal tijdens de eerste drie weken van juli en laatste twee weken van augustus doorgaan in Oosterzele en Beernem. De activiteiten zijn zorgvuldig samengesteld om een speelse, leerrijke ervaring te bieden

Heyo vakantiekampen Kliederkladderkamp 17

Flexibel inschrijvingssysteem

Heyo maakt gebruik van een flexibel systeem wat betreft de inschrijvingen, dit vanaf vandaag geopend worden voor de zomervakantie. Aan de hand hiervan kunnen de aantal beschikbare plaatsen aangepast worden naargelang de vraag.

“Naar jaarlijkse gewoonte gaan ook de inschrijvingen voor alle vakantiekampen, inclusief de nieuwe formule ‘mini ontdekkers’ vandaag van start”, vervolgt Filip Standaert. “We weten uit ervaring dat ouders graag zo snel mogelijk de vakantiekampen vastleggen zodat ze zich hier achteraf geen zorgen over moeten maken Dankzij ons flexibel systeem krijgt elke ouder bovendien de kans om hun kind(eren) in te schrijven en kunnen de kindjes naar het kamp van hun voorkeur.”


Over Heyo / Helan
Bij Heyo nemen jaarlijks ruim 36.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met en zonder overnachting. Heyo doet daarvoor beroep op 3.500 monitoren. Heyo is onderdeel van de welzijnsgroep Helan. Helan Onafhankelijk ziekenfonds is het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen en heeft eveneens eigen betaalbare tand- en hospitalisatieverzekeringen. In totaal werken ruim 5.000 werknemers voor de sociale ondernemer, die hoofdzetels heeft in Wilrijk, Gent en Brugge. Klik hier voor meer informatie over Heyo Vakantiekampen, of via www.heyo.be of www.helan.be