Dag Sinterklaas!

Ook bij Heyo zijn we fan van onze beste vriend, Sinterklaas! Daarom sommen we enkele leuke manieren op hoe je Sinterklaas met je familie kan vieren. Spelletje spelen, pakjes openmaken of lekkere koekjes bakken. Een heerlijk avondje waar het allemaal kan.

Annie spratt c6mdgj Kg h E unsplash

De chef van Sinterklaas 🥟

Er is niets leuker dan samen koken tijdens Sinterklaas! Er zijn heleboel receptjes die helemaal in de sfeer liggen van Sint en Piet. We sommen ze even op:

  • Pepernoten bakken: meng 150 gram boter, 125 gram bruine basterdsuiker, 10 gram speculaaskruiden, 250 gram zelfrijzend bakmeel, vier eetlepels melk in een kom.
  • Sinterklaasletters: 200 gram half om half gehakt, een losgeklopt ei, 4 plakjes bladerdeeg, een scheutje boter en gehaktkruiden
  • Pepernoten chocolade rotsje: 100gr pepernoten, 200gr melk (of puur) chocolade, klontje boter, snufje speculaaskruiden mini smarties, zilveren parels.
  • Schuimpjes: 3 eieren, 300 gram poedersuiker, paar druppels citroensap, een zakje vanillesuiker, poedersuiker, een kom en een mixer.
William montout oc x Bmn Ee9w unsplash

We spelen een spel vanavond!

Sinterklaas dobbelspel 🎲

Zorg ervoor dat je vooraf aantal cadeautjes hebt gekocht en pak deze mooi in en leg ze gestapeld op elkaar. Je kan een bordspel met de spelregels afprinten of je kan er zelf ook wat spelregels bijverzinnen. Je gooit met de dobbelsteen en zet enkele stappen voorruit op het bordspel. Naargelang het cijfer dat je hebt gegooid mag je een cadeautje openmaken. Wanneer alle cadeautjes uitgepakt zijn dan is het de beurt aan de tweede ronde. Tijdens deze ronde krijg je de kans om elkaars cadeautje te winnen of weer af te pakken. Iedere deelnemer kan 1 cadeautje winnen. Wanneer je opnieuw een cadeautje wint kies je welk cadeau je voorkeur heeft. Zo gaat op het einde van de avond iedereen met evenveel cadeautjes naar huis.

Pepernoten spel 🍪

Je kunt veel verschillende spelletjes met pepernoten spelen. Zoals het 'pepernotenspel'. Ga allemaal in een kring of rond de tafel zitten. Gooi om de beurt met de dobbelsteen. Wie zes gooit zet de muts op, doet de cape om, de handschoenen aan en mag daarna lekker pepernoten gaan eten. Ondertussen gooien de andere deelnemers gewoon verder. Gooit er weer iemand zes, dan moeten de muts, de cape, de handschoenen en de schaal pepernoten worden doorgegeven aan die persoon en begint alles van voor af aan. Plezier gegarandeerd!

Sinterklaas quiz 🎭

Heel simpel maar wel superleuk. Stop alle cadeautjes in een grote jute zak om in de sfeer te komen. Je kan vooraf kaartjes of een presentatie maken met de quizvragen op. Laat de kinderen een leuk liedje zingen, een rebus oplossen of een Sinterklaasliedje zingen. Hopsakéé, voor je het weet zit je met een winnend team die een cadeautje mag uitkiezen.