Iedereen op vakantiekamp

“Kinderen en jongeren spontaan laten groeien door samen te ontdekken en te beleven.” Dat is onze Heyo missie. Daar doen we het voor. En daar zetten we elke dag opnieuw met de hele organisatie onze schouders onder. Met kinderen en jongeren bedoelen we álle kinderen en jongeren. We proberen als organisatie allerlei drempels weg te werken. Zodat ook kinderen voor wie op vakantiekamp gaan minder evident is, kunnen deelnemen. En ook jij kan helpen.

Heyo vakantiekampen iedereen op kamp

Financiële drempel

Om de financiële drempel van een vakantiekamp te verlagen, werkt Heyo samen met verschillende partners.

Zo hebben we een jarenlange samenwerking met Iedereen Verdient Vakantie en UiTPAS met kansentarief. Voor ouders die inschrijven via een van deze instanties wordt het inschrijfgeld verdeeld tussen Heyo en de ouder. Bij UiTPAS met kansentarief, neemt ook het lokale bestuur een deel voor zijn rekening.

Daarnaast werken we voor de vakantiekampen zonder overnachting samen met lokale besturen of lokale initiatieven
. Via deze weg schenkt Heyo elke stad of gemeente waar we actief zijn een aantal gratis vakantiekampen. Het lokaal bestuur of de gecontacteerde organisatie zorgt ervoor dat de gratis vakantiekampen bij de juiste gezinnen terechtkomt.

Met deze acties kunnen we voor 1259 deelnemers de financiële drempel wegwerken. Of zoals wij het zien: 1259 kinderen kansen geven die ze anders niet snel zouden krijgen. De kans om te experimenteren, voelen, ervaren, zoeken en vinden. Dé manier om te groeien.

Een veilige omgeving

Je veilig en welkom voelen is een must om je ten volle te kunnen ontplooien. Met ons zorgzaam integriteitsbeleid tracht Heyo een veilige omgeving te creëren. Een integriteitsbeleid waar we preventief en reactief werken rond onder meer pesten, agressie en grensoverschrijdend gedrag. Via online leerpaden en vormingen krijgen de Heyo monitoren handvaten aangereikt om mee te waken over een veilige omgeving. Want, kinderen die zich veilig voelen, durven de ruimte te nemen om te groeien.

Inclusieve vakantiekampen

We doen er alles aan om ook kinderen met een zorgnood op vakantiekamp te kunnen verwelkomen. Hier willen we als organisatie nog grote stappen in zetten. Onze organisatie toegankelijk krijgen, komt neer op drempels wegwerken.

Zo voorzien we een inclusiebox op vakantiekamp. De inclusiebox is gevuld met tools die de monitoren kunnen gebruiken om op vakantiekamp aan een bepaalde zorgnood tegemoet te komen. Denk bijvoorbeeld aan een daglijn. Zoals de naam het doet vermoeden, toont de daglijn in afbeeldingen hoe je dag er op vakantiekamp uitziet. We merken dat dit voor deelnemers met nood aan structuur een groot verschil maakt.

Daarnaast wordt de vraag van kinderen met een complexere zorgnood individueel bekeken. Waar mogelijk schakelen we zorgmonitoren in. Een zorgmonitor het monitorenteam aan en heeft de ruimte om het extra paar handen te zijn, het extra luisterend oor te bieden of de extra individuele zorgen te voorzien.

Heyo vakantiekampen daglijn

Ook jij kan helpen!

Elke keer opnieuw merken we dat de Heyo achterban ook heel warm is. En dat ook jullie willen helpen.

Dat kan vanaf nu. Je kan er sinds dit jaar voor kiezen om bij je inschrijving 5 euro extra te betalen. Die bijdrage wordt ingezet om bovengenoemde initiatieven nog meer uit te werken. En dus nog meer drempels weg te werken. Dit komt bovenop alles wat we al doen. Je kan er sinds de start van onze inschrijvingen in december 2022 voor kiezen om die €5 vooruit te betalen. In totaal deden al meer dan 1500 ouders dit. En hier worden we even stil van. Bedankt voor dit warme gebaar. Wij zorgen ervoor dat we met dit geld nóg meer blije gezichten op vakantiekamp zien. Want ontdekken, beleven en groeien: dat mag iedereen.