Halloween vieren met de hele familie 🦇🕷🕸

Muahahaha. We zijn bijna 31 oktober en je weet wat dat betekent. Het is bijna Halloweeeeeen! Steeds meer mensen vieren Halloween en maken er een griezel-gezellig boeltje van. Maar welke activiteiten kan je samen met je peuter, kleuter of tiener in huis organiseren? Wij onderdompelen jou in de pompoenen en sommen een paar leuke must-do's op die je samen met je gezin kan doen. Bovendien kan je 2 pretparktickets winnen als je meedoet met onze wedstrijd. Véél succes! ☘

Story template

Een pompoen uithollen! 🎃

Een pompoen uithollen is zonder twijfel dé leukste Halloween activiteit die je enkel tijdens deze periode griezelig kan uithollen. Pompoenen zijn onlosmakelijk verbonden met dit seizoen. Hoe groter je pompoen, hoe origineler je uit de hoek kan komen. Snel nog wat theelichtjes eraan toevoegen en hoppaké, klaar is kees!

Verkleden maar! 🧛‍

Kinderen zijn gek op verkleedpartijen en het is bovendien een leuke activiteit om te doen, ook met je gezin of familie. Je kan er zelf voor kiezen om er een wedstrijdje van te maken waarbij het origineelste kostuum wint. Of je kan je verkleden in de eerste letter van je naam – fun verzekerd!

Schmink je gezicht 🤡

De kers op de taart is natuurlijk je schmink! Bij een eng kostuum hoort nog een enger gezicht. Altijd leuk wanneer je familie je bijna niet meer herkent. Sfeer gegarandeerd!

Maak een spookhuis 🏰

Je kan je huis of kamer gemakkelijk omtoveren in een spookhuis. Maak alles donker, laat kaarslichtjes branden, laat een spooky-playlist spelen met enge geluiden en voor je het weet kom je terecht in een spookhuis. Om het helemaal af te maken, kan je een vals spinnenweb aan de trap hangen of een griezelige voelbak maken. Griezelplezier gegarandeerd!

Ga op spookjesjacht 👻

Een spookjesjacht kan je simpelweg in je eigen tuin organiseren door grote en kleine spookjes te verstoppen en te werken met een puntensysteem.

Kleurplaten voor jong en oud! 🎨

Ook tijdens de Halloween periode mag knutselen uiteraard niet ontbreken. Daarom zijn kleurplaten (voor te kleuren of te verven) altijd een goed idee. Print online griezelige tekeningen af en laat vervolgens hun geest de vrije loop gaan!

Halloween spelletjes

  • De appel-estafette: verdeel de groep in teams en laat ze naast elkaar staan met de handen op hun rug. Ieder team krijgt een appel die ze onder hun kin klemmen en op hun beurt moeten doorgeven aan het volgende teamlid. Mààrr ze mogen hun handen niet gebruiken! Wie de appel laat vallen, moet opnieuw vooraan de rij beginnen. Het eerste team dat het hele rijtje kan afgaan zonder de appel te laten valllen, die wint!
  • Monsters maken: verdeel de groep opnieuw in verschillende teams. Ieder team krijgt 15min om een gruwelijk monster te maken a.d.h.v. allerlei spulletjes en knutselgerief die op tafel ligt. Het meest originele team wint.
  • Doorgeefspelletje: iedereen zit in een heel grote cirkel bij elkaar. Er wordt een klein cadeautje in heel veel laagjes inpakpapier verparkt en doorgegeven. Van zodra de muziek stopt mag die persoon één laagje papier uitpakken. Degene die het allerlaatste laagje papier mag uitpakken is de gelukkige en mag het cadeautje hebben.