Wereldrecord zonnecrème smeren 2023

Gent, 7 juli 2023 – Vandaag hebben 4.460 enthousiaste kinderen en zo’n 478 monitoren van de Heyo vakantiekampen deelgenomen aan de recordpoging ‘simultaan zonnecrème smeren’. Die vond plaats op 66 verschillende Heyo-kamplocaties in binnen- en buitenland. Met de recordpoging wil Heyo het belang van zonnebescherming extra in de kijker zetten.

HEYO Wereldrecord Zonnecrème 105

Wereld record zonnecrème smeren 2023

De naam Heyo klinkt niet toevallig net zoals we zijn: enthousiast en aanstekelijk, uitnodigend en ontdekkend. En verwijst naar dat heerlijke gevoel dat je krijgt als je jezelf overtreft, nieuwe vrienden maakt, en samen van de vrijheid proeft.

Onszelf overtreffen, dat doen we wel al eens graag. Op vrijdag 7 juli hebben we onze monitoren en de kinderen uitgedaagd om over alle vakantiekampen heen zoveel mogelijk zonnecrème te smeren. Zonnecrème smeren omdat het - ook tijdens vakantiekampen - een belangrijk gegeven blijft. En wat een succes!

HEYO Wereldrecord Zonnecrème 94

Waarom is zonnecrème smeren zo belangrijk?

Wie wordt er nu niet blij van de zon? Net als een zonnebril, beschermt zonnecrème je huid tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Wist je dat de zon niet alleen UVB-stralen maar ook UVA-stralen produceert? Kies daarom altijd een zonnecrème die je huid tegen beide soorten beschermt. En ook als de zon niet fel schijnt is smeren nog steeds de boodschap.

Toch overkomt het ons allemaal dat we vaak verbranden, wat we ten allen willen voorkomen. Daarom is het belangrijk om zeker geen zonnecrème te vergeten smeren. Ook als we onze kinderen op vakantiekamp sturen.

Meer weten over hoe je je huid het best kan beschermen? Op deze pagina vind je tips en info via Helan om je huid optimaal te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Toch verbrand? Ook dan weten we raad. Lees er alles over op Helan.be

HEYO Wereldrecord Zonnecrème 26

Nood aan sensibilisering

Bij Heyo vakantiekampen willen we sterk inzetten op zonnebescherming. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ zijn er op elk Heyo vakantiekamp dagelijks twee insmeermomenten. Heyo wil de kinderen op de vakantiekampen bewust maken van het belang van je goed en voldoende in te smeren, ook in België of als het minder goed weer is.

Bij welzijngroep Helan, waarvan Heyo deel van uitmaakt, is preventie erg belangrijk. “De jongste jaren mag er op het vlak van bewustzijn dan al veel veranderd zijn, het snelgroeiende aantal huidkankers bewijst dat er absoluut nood is aan verdere sensibilisering”, aldus Filip Standaert, directeur Heyo vakantiekampen. “Volwassenen hebben een grotere kans op huidkanker als ze als kind vaak zijn verbrand. Met deze recordpoging willen we het belang van zonnebescherming, en dat al van kinds af, extra in de kijker zetten. Als zonnecrème smeren een tweede natuur wordt, kunnen we veilig van de zon genieten.”

HEYO Wereldrecord Zonnecrème 101

Resultaat? Goud!

Resultaat? Heel wat liters zonnecrème, een geslaagde actie en heel wat blije (en gezonde) gezichten! Want 4.460 kinderen en 478 monitoren van Heyo Vakantiekampen verbreken wereldrecord simultaan zonnecrème smeren.

Applausje voor onszelf!