Talenten bij kinderen en jongeren

Heyo wil kinderen en jongeren laten groeien. Groeien betekent je ook bewust zijn van je talenten. En die kunnen inzetten. Elk kind dat geboren wordt, heeft bakken talent.

Talenten bij kinderen en jongeren

Talent gaat niet over het uitblinken in een bepaalde activiteit. Talent gaat over elke activiteit die vanzelf gaat. En die je voldoening geeft. Een activiteit waarbij de tijd vliegt en waarmee we onze batterijen opladen. Kinderen of jongeren met het talent van ideeënfontein zitten vaak vol ideeën en houden van dingen bedenken, samen of alleen. Kinderen of jongeren met het talent van woordkunstenaar houden van lezen en schrijven van mooie woorden. Kinderen of jongeren met het talent van meetrekker weten heel goed wat ze willen en omdat zij zo enthousiast zijn doen anderen vaak met hen mee. Kinderen of jongeren met het talent van bruggenbouwer vinden het fijn als iedereen meedoet en helpen graag oplossingen zoeken als er ruzie is. Kinderen of jongeren met het talent van foutenspeurneus duiken dan weer graag de diepte in om dingen uit te pluizen etc.

Wanneer we ons bewust zijn van onze talenten, kunnen we hier meer op inzetten. Het zorgt er letterlijk voor dat we gelukkiger worden. En wanneer we de talenten van anderen zien en benoemen, laten we mensen groeien. En dat is wat we willen doen met kinderen en jongeren op Heyo vakantiekamp.

Onderstaande kaarten uit de talentenvisie van Luk Dewulf kunnen je daarbij helpen. Wat zijn jouw talenten?