Zorgmonitor (+18)

Heyo gaat volop voor inclusie: alle kinderen en jongeren zijn welkom bij ons. Ook de allerkleinsten en diegene met een specifieke zorgnood. Om alle kinderen en jongeren de nodige kansen te bieden, hebben we soms nood aan een extra paar handen, een extra luisterend oor of wat extra liefde. Als zorgmonitor draag je zorg voor een kind met een extra rugzakje of voor de allerjongsten (2,5 - 4 jaar).

Functieomschrijving ‘zorgmonitor’,

Als je als zorgmonitor zorg draagt voor een kind met een extra rugzakje neem je voor de start van het vakantiekamp contact op met de ouders om het kind beter te leren kennen en een zicht te krijgen op de zorgnoden. Aan de ene kant beleef je volop het kampthema mee en kennen de kinderen van het kampgroepje jou als een heerlijke meespeelmonitor.

Aan de andere kant neem je ook de tijd en ruimte om het kind waarvoor je verantwoordelijk bent extra te begeleiden (vb. bij het vertalen, bij medische verzorging, bij overprikkeling, bij moeilijke situaties, …). Dit doe je door als vertrouwenspersoon van het kind te fungeren en hem of haar te laten groeien. Schouderklopjes, een extra knuffel, even samen op adem komen, samen zoek je naar wat het kind nodig heeft! Elke dag communiceer je vlot met de ouders zodat ook zij met een gerust hart hun kind aan jou toevertrouwen.

Als je als zorgmonitor bij de allerjongsten (2,5 – 4 jaar) aan de slag gaat ben jij diegene die instaat voor het opvangen van alle extra zorgnoden. Met een groot hart en jouw twee extra handen ben jij diegene op wie de kleutermonitoren kunnen rekenen: het opvangen van klein of groot verdriet, het begeleiden van toiletmomenten en het verluieren van kinderen, het ondersteunen bij een knutselactiviteit of rust brengen bij de peuters die nog een middagdutje nodig hebben. Dankzij jouw ondersteuning kan elk kind groeien op zijn of haar tempo.

Als zorgmonitor word je ingeroosterd in het opvangrooster als deel van het volledige monitorenteam. Op maandag start je samen met het hele team op om 7.15 uur en op vrijdag sluiten jullie samen af om 18.00 uur.

Je profiel

 • Je bent +18 of je geboortejaar verklapt dat je dit jaar 18 wordt.
 • Je hebt een hart voor kinderen.
 • Je bent flexibel in onverwachte situaties.
 • Je hebt ervaring bij Heyo en/of met kinderen (door jeugdbeweging (studenten)job of studierichting) of je hebt een attest Animator in het jeugdwerk of bent bereid dit te behalen.
 • Je hebt ervaring met jonge kleuters of kinderen met een extra zorgnood vanuit jouw opleiding en stages.
 • Je bent empathisch en communiceert vlot naar de kinderen, je medemonitoren en ouders.

Wat wij bieden

 • Een vakantiekamp vol magische momenten met kleuters of lagere schoolkinderen.
 • De verantwoordelijkheid om als vertrouwenspersoon van een kind of jongere met een zorgnood op te treden.
 • Een creatieve sociale sfeer met veel openheid, vrijheid en ruimte voor initiatief.
 • Een vrijwilligersvergoeding, vrijgesteld van belastingen en met behoud van je studentenuren - je ontvangt:
  • €300/vakantiekamp indien er 0-4 Heyo vakantiekampen op je teller staan.
  • €320/vakantiekamp indien er 5-9 Heyo vakantiekampen op je teller staan.
  • €340/vakantiekamp indien er +10 Heyo vakantiekampen op je teller staan.

We zien je graag groeien!

Wist je dat we ook heel wat vormingen in ons aanbod hebben, waaronder ook de cursus 'Animator in het jeugdwerk'? Was je trouwens eerder monitor bij Heyo op een vakantiekamp zonder overnachting? Ontdek dan de rol van locatiemonitor, flexmonitor en hoofdmonitor!

Helemaal overtuigd? Maak een monitorenprofiel aan en we contacteren je binnenkort!

Maak een monitorenprofiel aan